пʼятниця, 08 червня 2012 01:52

Google презентував нові тривимірні карти

Google презентував нові тривимірні карти
Зображення з сайту geeky-gadgets.com

Компанія Google представила вдосконалений картографічний сервіс, який, як очікується, зміцнить її позиції лідера на цьому ринку.

Google поспішає з оновленням свого картографічного сервісу, тому що побоюється, що компанія Apple може відмовитися від нього на користь свого додатку, який замінить Google Maps на смартфонах і планшетних комп'ютерах.

На прес-конференції в Сан-Франциско 6 червня Google продемонструвала технологію тривимірного зображення карт. Для цього компанія використовує загальнодоступні та комерційні дані, інформацію від мільйонів своїх користувачів, а також супутникові, панорамні та аерознімки.

Google заявляє про застосування нових технологій обробки та комп'ютерного розпізнавання зображень. Вони дозволяють автоматично відтворити міські ландшафти та рельєф місцевості в 3D-форматі на основі аерознімків, зроблених під кутом в 45 градусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Осоромлений француз судиться з Google

Користувач отримує можливість розглядати тривимірне зображення, яке можна прокручувати, рухаючись у просторі.

До кінця року Google планує створити такі карти для всіх міст із населенням понад 300 тисяч людей.

Крім того, Google готує до випуску версії карт для телефонів і комп'ютерів на платформі Android, які можна буде використовувати без підключення до інтернету.

"Ми раді повідомити, що протягом декількох тижнів ця функція з'явиться у користувачів Android більш ніж в 100 країнах, включно з Україною. Відтепер ви зможете користуватися картами навіть у місцях, де немає інтернет-покриття", - йдеться у повідомленні Брайана Макклендона, віце-президента з розробок Google Maps, розміщеному на офіційному блозі Google.

Зараз ви читаєте новину «Google презентував нові тривимірні карти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути