четвер, 27 червня 2019 14:41

Гонтарева заявила, що Коломойський їй погрожує

Гонтарева заявила, що Коломойський їй погрожує
Гонтарева боїться повертатись в Україну. Фото: "Громадське"

Екс-голова Нацбанку Валерія Гонтарева звинуватила олігарха Ігоря Коломойського у погрозах.

Вона живе останні 10 років у Лондоні. Повертатись в Україну відмовляється, каже "Громадському" в інтерв'ю.

"Ви знаєте, що до країни повернулася не лише злочинна влада часів Януковича, з якою ми боролися. Повернувся один із олігархів, який постійно мені погрожує. Це дуже погано, що він повернувся. Погано, для мене особисто і для країни. Особисто мені він погрожує. В інтерв'ю Коломойський заявив, якщо я не повернуся в Україну, то він мене вивезе у приватному порядку. Англійською це kidnapping. Це злочин на території Великої Британії. Я хочу, щоб це було всім зрозуміло. Якщо зі мною щось станеться, щоб усі знали, чому", — сказала Гонтарева.

До націоналізації Приватбанку Гентарева зустрічалася з Коломойським близько 20 разів. Востаннє особисто бачила його у ніч перед націоналізацією Приватбанку.

"Це була знаменита ніч, коли зібрався велика частина кабміну - міністр фінансів, зрозуміло, прем'єр-міністр, міністр юстиції, Аваков, президент. Ось у цій кімнаті я бачила Коломойського напередодні націоналізації, де йому написали лист з проханням про націоналізацію", - розповіла вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Судді підіграють Зеленському та його бізнес-партнеру" — політолог

Гонтарева заявила, що до всіх банків були однакові вимоги щодо рекапіталізації. Не всі власники банків їх виконали.

"Проблеми не були пов'язані лише з Коломойським. Якщо ми подивимося, скільки грошей держава внесла до державних банків, на що використовувалися кредити державних банків, подивимося на олігархічну модель побудови українського банківського сектору, то побачимо, як із ринку був виведений банк олігарха Фірташа. Там не було капіталу, він його так і не вніс. Два банки пана Бахматюка. А от, наприклад, банк Пінчука і банк Ахметова виконали вимоги, внесли капітали, дали застави. Не було задачі вивести банки з ринку, була програма рекапіталізації, узгодження з міжнародним валютним фондом на чотири роки", - сказала Валерія Гонтарева.

Приватбанк можуть ліквідувати. Таку заяву зробила колишня очільниця НБУ Валерія Гонтарева, яка зараз живе і працює у Лондоні. Нещодавнє рішення київського Окружного адміністративного суду про незаконність націоналізації банку вона назвала повним беззаконням.

Зараз ви читаєте новину «Гонтарева заявила, що Коломойський їй погрожує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути