Ексклюзиви
пʼятниця, 19 вересня 2008 13:38

Головний конкурент Ципі Лівні йде з політики

Міністр транспорту Ізраїлю Шауль Мофаз, який на внутрішньопартійних виборах глави правлячої партії "Кадіма" програв Ципі Лівні з різницею в 1,1 відсотка, заявив, що тимчасово йде з політики, повідомляє Yedioth Ahronoth.

Виступаючи перед своїми прихильниками, Мофаз відзначив, що йому необхідний час для того, аби спокійно подумати про своє майбутнє.

Мофаз заявив, що не братиме участь ані в роботі Кнесета, ані у формуванні нового уряду Ципі Лівні, яка після перемоги на внутрішньопартійних виборах може зайняти пост прем"єр-міністра замість Ехуда Ольмерта, який йде у відставку у зв"язку зі звинуваченнями у корупції.

Він також сказав, що не збирається бути присутнім на засіданні керівництва "Кадіми" в п"ятницю, 19 вересня, на якому, як очікувалося, новий глава партії Ципі Лівні повинна була запропонувати йому співпрацю.

Як відзначає Yedioth Ahronoth, заява Мофаза справила враження бомби, що розірвалася, і стала повною несподіванкою, у тому числі й для його прихильників. У своєму виступі Мофаз відзначив, що не оскаржуватиме результати внутрішньопартійних виборів і не має жодних претензій до манери їхнього проведення.

Разом з тим, як відзначає Haaretz, в приватній бесіді Мофаз висловив розчарування перебігом виборів. Він нагадав, що ще до кінця голосування відразу по декількох телевізійних каналах були озвучені результати екзит-полів, згідно яким Лівні нібито набрала 47-49 відсотків, а Мофаз - всього 37.

Через це, вважає Мофаз, багато хто з його прихильників просто не став голосувати, вважаючи, що вибори програно. Проте, з урахуванням офіційних даних підсумків голосування - 43,1 відсотка у Лівні, 42 відсотки у Мофаза, - їхні голоси могли стати вирішальними.

Крім того, Мофаз заявив найближчому оточенню, що глибоко ображений поведінкою самої Ципі Лівні, яка під час передвиборчої кампанії намагалася представити його як політика старої школи та інтригана, який опирається всьому новому і прогресивному. За даними соратників Мофаза, він ніколи не був високої думки про Ципі Лівні, а з урахуванням останніх подій не бачить жодної можливості співпрацювати з нею, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Головний конкурент Ципі Лівні йде з політики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути