четвер, 06 жовтня 2022 21:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Головні новини дня: Запоріжжя обстріляли, ЗСУ звільняють Херсонщину

Головні новини дня: Запоріжжя обстріляли, ЗСУ звільняють Херсонщину
Сьогодні окупанти обстріляли житловий будинок у Запоріжжі, загинули три людини. Фото: eastnews.ua

Gazeta.ua нагадує головні новини за четвер, 6 жовтня.

Євросоюз прийняв восьмий пакет санкцій проти Росії. У ньому встановили граничну ціну на нафту та нафтопродукти. Запроваджують заборону на імпорт з РФ напівфабрикатів та іншої сталеливарної продукції, а також деревини, паперу, пластмаси, сигарет, дорогоцінного каміння, кольорових та дорогоцінних металів та деяких інших товарів. Очікуваний ефект від цих заборон для російської економіки складе щонайменше €7 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден прокоментував зустріч з Путіним

Збройні сили України станом на 6 жовтня звільнили 11 населених пунктів у Бериславському районі Херсонщини. Люди зустрічають українських героїв дуже тепло, зі сльозами щастя на очах, а також починають давати свідчення про злочини російських окупантів. Про це під час брифінгу повідомила керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

Росіяни вночі 6 жовтня завдали сім ракетних ударів по Запоріжжю. Влучили в житлові багатоповерхівки. Під ударом загинули три особи. Встановили особу однієї жінки. Особи ще двох загиблих, чоловіка та жінки, не встановили. До лікарень звернулися 12 людей. Серед них двоє дітей.

Головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний повідомив про ситуацію на фронті. Про це говорив із головою об'єднаного комітету начальників штабів Сполучених Штатів Америки генералом Марком Міллі. Про розмову Залужний повідомив у Telegram. "Ситуація складна, але повністю контрольована і розвивається за нашим планом", – пише Залужний.

Депутати Європарламенту ухвалили резолюцію із закликом до світу збільшити військову допомогу Україні на тлі російської агресії. Резолюція була прийнята 504 голосами, 26 – проти, ще 36 – утрималися. Резолюція закликала держави-члени, які "вагаються", надати свою справедливу частку необхідної військової допомоги, яка допоможе скоротити російсько-українську війну.

Зараз ви читаєте новину «Головні новини дня: Запоріжжя обстріляли, ЗСУ звільняють Херсонщину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути