четвер, 06 жовтня 2022 15:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Євросоюз прийняв восьмий пакет санкцій проти Росії

Євросоюз прийняв восьмий пакет санкцій проти Росії
У восьмому пакеті санкцій запровадили граничну ціну на російську нафту. Фото: eastnews.ua

Євросоюз прийняв восьмий пакет санкцій проти Росії.

У ньому встановили граничну ціну на нафту та нафтопродукти, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали країни, які разом з Угорщиною блокували нові санкції ЄС проти Росії

"Заборона на імпорт з РФ напівфабрикатів та іншої сталеливарної продукції, а також деревини, паперу, пластмаси, сигарет, дорогоцінного каміння, кольорових та дорогоцінних металів та деяких інших товарів. Очікуваний ефект від цих заборон для російської економіки складе щонайменше 7 млрд євро", – вказав він.

Розширюється заборона на використання криптовалют, що допомагало обходити санкції. Заборонили надання архітектурних та інженерних послуг, а також консультаційних послуг з ІТ та юридичних консультацій.

"Водночас ми очікуємо, що санкційний тиск на агресора продовжиться. Потрібно повне відключення всіх російських та білоруських банків від SWIFT, запровадження повного енергетичного ембарго, заборона входу суден під прапорами країн-членів ЄС у російські морські порти, а також припинення видачі віз для російських громадян", – додав Шмигаль.

4 жовтня питання восьмого санкційного пакета проти Росії за повномасштабне вторгнення в Україну обговорювали посли ЄС в Брюсселі. Представники держав ЄС досягли попередньої домовленості щодо нового пакету санкцій, зокрема й обмеження ціни на російську нафту.

Угорщина домоглася того, щоб обмеження ціни на російську нафту не застосовували до трубопровідних постачань і в екстрених випадках – до морських. Також домоглася виключення ядерної енергетики з нового пакету санкцій Європейського Союзу проти Росії.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз прийняв восьмий пакет санкцій проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути