четвер, 02 червня 2022 21:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Головні новини дня: наслідки обстрілів та нова посол США

Головні новини дня: наслідки обстрілів та нова посол США
Посол США Бріджит Брінк пообіцяла допомогти у відбудові України. Фото: eastnews.ua

Gazeta.ua нагадує про головні події четверга, 2 червня.

Російські окупанти провалили штурм біля селища Борівське на Луганщині. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України. Ворожа штурмова авіація завдала авіаударів в районах Борівського і Устинівки.

Вночі над Обухівщиною у Київській області протиповітряна оборона збила російську ракету. Ракети влучили у залізничну інфраструктуру у Стрийському й Самбірському районах Львівської області. Є п'ятеро поранених.

Вирок колишньому заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрію Гримчаку про 10 років тюремного ув'язнення набрав законної сили. Експосадовця та його помічника правоохоронці затримали у серпні 2019 року під час одержання частини коштів - $480 тис.

Новий посол Сполучених Штатів Америки в Україні Бріджит Брінк назвала пріоритети у своїй роботі. Це допомога Україні для перемоги у війні з Росією, контроль за американською урядовою підтримкою, яка має надходити тим, хто її потребує, допомога у притягненні Росії до відповідальності за агресію проти України, контроль за реалізацією американської безпекової допомоги Україні та відновлення у повному складі роботи посольства США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові навчання у Білорусі: Міноборони викрило задум ворога

Президент Росії Володимир Путін звільнив п'ятьох генералів та полковника полиции. Вони всі служили у Міністерстві внутрішніх справ, повідомляє Bild. Їх звільнили через "неоднозначні результати, яких досягли війська".

Колишня канцлерка Німеччини Анґела Меркель висловила солідарність з Україною після того, як її багатомісячне мовчання спричинило критику. Меркель заявила, що не даватиме порад, але повністю підтримує зусилля уряду в тому, щоб "покласти край цій варварській війні" Росії в Україні. При цьому вона не прокоментувала власну стосунки з Росією.

Зараз ви читаєте новину «Головні новини дня: наслідки обстрілів та нова посол США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути