четвер, 02 червня 2022 11:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Меркель висловила солідарність з Україною після багатомісячного мовчання

Меркель висловила солідарність з Україною після багатомісячного мовчання
Ексканцлерка Німеччини Анґела Меркель висловила солідарність з Україною в тому, що вона назвала "варварською війною" з РФ. Фото: eastnews.ua

Колишня канцлерка Німеччини Анґела Меркель висловила солідарність з Україною після того, як її багатомісячне мовчання спричинило критику.

Меркель заявила, що не даватиме порад, але повністю підтримує зусилля уряду в тому, щоб "покласти край цій варварській війні" Росії в Україні, повідомляє Reuters.

"Моя солідарність зараз з Україною", - процитував її учасник церемонії прощання з президентом профспілки DGB, який покинув посаду.

Знаючи російську мову, оскільки виросла в колишній комуністичній Східній Німеччині, Меркель спричинила критику з боку Сполучених Штатів Америки та інших країн за "загравання з Москвою" і підтримання запланованого газопроводу "Північний потік-2", призначеного для доправлення російського газу безпосередньо в Німеччину. Наступник Меркель Олаф Шольц закрив цей проєкт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський звинуватив Німеччину та Угорщину

Ексканцлерка також наголошувала на необхідності продовжити спілкування з президентом Росії Володимиром Путіним навіть після окупації Криму та початку війни на сході України 2014 року.

Попри те, що Меркель зробила коротку заяву невдовзі після вторгнення РФ у лютому, заявивши, що немає виправдання для відвертого порушення міжнародного права, її мовчання відтоді викликало невдоволення.

Деякі німецькі політики, зокрема її колишній міністр закордонних справ Зіґмар Ґабріель, визнали, що політика примирення з Росією могла бути занадто оптимістичною.

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав Путіна припинити бойові дії на українській території. Він також попросив Путіна почати переговори з президентом України Володимиром Зеленським.

Зараз ви читаєте новину «Меркель висловила солідарність з Україною після багатомісячного мовчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути