середа, 24 листопада 2010 13:59

Головне управління фельд'єгерьскої служби України паралізувала корупція?

Цікаві речі відбуваються в одному з найстаріших воєнізованих формувань України. Мова йде про Головне управління Державної фельд'єгерської служби Державної адміністрації зв'язку Мінтрансу України. Ця служба забезпечує військово-кур'єрським зв'язком органи державної влади і, за словами наших співрозмовників наскрізь пронизана корупцією.

Причина такого положення справ може бути безпосередньо пов'язана з особистістю керівника цієї структури. Очолює її полковник внутрішньої служби Олег Іванович Рябий.

Він чудовий тим, що будучи начальником Бердичівського МРВ УМВС був відсторонений від займаної посади з клопотанням до керівництва МВС звільнити цього офіцера з займаної посади.

Здавалося б, на той момент підполковник Рябий нічого злочинного не зробив, він просто відпустив групу затриманих з великою сумою грошей "товаришів", при цьому проігнорувавши вимогу керівництва про здійснення детальної перевірки причетності даних осіб і виявлених грошей до пограбування житомирського відділення банку "Надра". За таку недбалість троє підлеглих Рябого були звільнені з органів внутрішніх справ. Він сам, за інформацією наших джерел, півроку переховувався під виглядом лікування в психіатричній лікарні. (див. фото документа)

Нове життя Олега Івановича почалося в ГУ ДФСУ, де він матеріалізувався на посаді заступника начальника з кадрового забезпечення. З тих пір в службі почалися побори за чергові звання, призначення на посади і так далі. Результатом такої "кадрової політики" стало те, що на нинішній момент в ГУ ФГСУ з керівних посад пішли близько 80% справжніх фахівців, а їх місця зайняли такі ж як і Рябий колишні співробітники міліції, звільнені з органів з найрізноманітніших причин.

Зайнявши місце начальника ГУ ФГСУ, Олег Іванович призначив своїм заступником людину, яка пішла з міліції з висновком психолога: "схильний до насильства, за своїми морально-діловими якостями не рекомендовано проходження служби в органах внутрішніх справ".

У вересні 2010 року полковник внутрішньої служби Рябий знайшов собі першого заступника. Ним був призначений Порхун А.П., який вже через два дні був заарештований співробітниками СБУ в момент одержання хабара (кримінальна справа № 50-5882 від 16.09.2010). За свідченнями наших джерел протокол про корупцію був складений і щодо самого полковника Рябого, однак за тиждень до суду стала відома інформація про те, що потрібне рішення суду було куплено за 10 тисяч американських доларів.

Крім цього в ГУ ДФСУ нібито процвітає банальне вимагання. Продовжують продаватися посади і звання, керівники обласних підрозділів отримують завдання із забезпечення керівного складу служби продуктами харчування та бензином. Офіцери служби прогнозують, що новий виток поборів почнеться з розподілом службового житла, в програму забезпечення яким ГУ ДФСУ потрапило в цьому році. Вже нібито навіть і сформована квартирна черга, перші місця в якій зайняті начальником і його заступниками.

Як відзначають співрозмовники, все це відбувається з мовчазної згоди керівництва Мінтрансу, з яким у Рябого склалися досить довірчі стосунки - він навіть виділяє особовий склад для проведення госпробіт.

Так, кудись зник лист з МВС, в якому Міністра транспорту інформують про реальний стан справ у ГУ ДФСУ. Ініційоване за результатами перевірки ГУ ДФСУ Рахунковою палатою звернення до Адміністрації Президента та Кабінету Міністрів про необхідність перепідпорядкування служби безпосередньо уряду, Рябий намагається блокувати з допомогою колишнього керівника ГУ ФГСУ В. Устименко. Для цих цілей, подейкують, Рябий виділив йому службовий транспорт для переміщення по місту і профінансував з фонду підтримки ветеранів служби близько 10 тисяч гривень на публікацію його книг.

З рішенням Рахункової палати, мабуть, не згодні і в самому Мінтрансі. Корупція під боком, напевно, якось зручніше...

За матеріалами: From-ua

Зараз ви читаєте новину «Головне управління фельд'єгерьскої служби України паралізувала корупція?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути