Ексклюзиви
неділя, 01 квітня 2012 11:37

Година Землі: 5000 міст відключили світло на своїх "візитних картках"
20

Національний стадіон "Пташине гніздо" в Пекіні
Фото: ФОТО: Reuters
Діловой центр Шанхаю
Міст у Сіднеї
Національний стадіон та акватичний центр у Пекіні
Готель Marina Bay Sands та Художньо-технічний музей у Сінгапурі

У багатьох країнах світу 31 березня пройшла акція "Година Землі". За її умовами в 20:30 за місцевим часом повинна бути відключена електроенергія в знак солідарності з тими жителями планети, у яких немає електрики.

Акція, організована Всесвітнім фондом дикої природи, проходить в багатьох країнах Європи та Америки. Україна в цьому році взяла участь в акції в четвертий раз.

Свою участь в акції підтвердили 36 міст: Київ, Одеса, Вилкове, Первомайськ, Хмільник, Могилів-Подільський, Артемівськ, Житомир, Миколаїв, Сімферополь, Миргород, Ужгород, Черкаси, Кривий Ріг, Тернопіль, Мелітополь, Рівне, Кременчук, Донецьк, Полтава , Луцьк, Хмельницький, Чернівці, Новоград-Волинський, Єнакієве, Вознесенськ, Дубно, Сарни, Красний Луч, Чернігів, Львів, Івано-Франківськ, Полонне, Запоріжжя, Херсон та Лисичанськ. У минулому році до "Години Землі" приєдналося 33 міста.

Всього в світі світло відключать близько 5000 міст. Сотні знакових споруд світу, серед яких Бурдж Халіфа (Дубай), Таймс Сквер (Нью-Йорк), Статуя Христа-Спасителя (Ріо-де-Жанейро), Лондонське Око, Ейфелева Вежа (Париж), Столова гора (Кейп Таун), Ворота Індії (Делі), Бранденбурзькі ворота (Берлін), погасять в суботу свої вогні.

В Україну буде відключено освітлення Одеського театру Опери та Балету, Києво-Печерської Лаври, Михайлівської церкви та Церкви Софії Київської, вулиці Хрещатик, Арки Дружби Народів в Києві, Домініканського і Бернардинського соборів у Львові, Луцького замку та багатьох інших.

Зараз ви читаєте новину «Година Землі: 5000 міст відключили світло на своїх "візитних картках"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути