пʼятниця, 02 лютого 2007 20:47

Гліб Павловський: Путін буде лідером Росії і після виборів президента

Президент Фонду ефективної політики (ФЕП) Гліб Павловський вважає, що Володимир Путін залишиться національним лідером Росії і після 2008 року, коли пройдуть президентські вибори.

- Путін зараз постає перед нами в двох іпостасях - в ролі дуже популярного президента країни і в ролі національного лідера. Позиція Путіна, не просто політика, а лідера країни номер один, збережеться і після 2008 року, - сказав він на прес-конференції у Москві.

Аналізуючи велику прес-конференцію Путіна, Павловський висловив думку, що перед країною з"явилася людина, яка "упевнено, без владолюбства, в дуже прозаїчному стилі заявила, що є першим політиком Росії, який знає як і що потрібно робити".

Павловський вважає, що Путін не має наміру шукати собі заміну в цій ролі.

- Путін категорично відкинув тему наступника. Він сказав, що будуть не наступники, а кандидати в президенти, оскільки в ролі національного лідера він один, і наступника у нього немає і бути не може, - сказав політолог.

Він упевнений, що Путін не має наміру "чіплятися" за свою посаду.

- Йдучи з посади президента, він збереже можливість давати вагомі поради уряду, політичним партіям і майбутньому президентові, і за ним при цьому стоятиме дві третини населення країни, - вважає Павловський.

При цьому політолог сумнівається, що Путін в майбутньому очолить якусь партію або рух, а також, на думку Павловського, навряд чи стане керівником однієї з крупних російських компаній.

Нагадаємо, що ФЕП 2000 року вів президентську кампанію Володимира Путіна, а 2004 року надавав консультації Віктору Януковичу. У 2005 році Павловський був радником Дмитра Медвєдєва, тодішнього глави адміністрації російського президента. Зараз ФЕП час від часу виконує дослідження на замовлення Кремля. Однак у середовищі російських політичних аналітиків і журналістів вже кілька років говорять, що глава ФЕП давно не володіє інформацією, яка б давала можливість робити прогнози щодо діяльності Кремля.

За матеріалами "Газета по-українськи", РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Гліб Павловський: Путін буде лідером Росії і після виборів президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути