середа, 20 травня 2020 18:56

Главу Національної служби здоров'я можуть призначити без конкурсу

Главу Національної служби здоров'я можуть призначити без конкурсу
Степанов сам обере нового главу Національної служби здоров'я. Фото: МОЗ

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов відкинув кандидатури трьох переможців конкурсу на посаду глави Національної служби здоров'я.

Степанов наголосив, що конкурс на посаду голови НСЗУ провели у січні 2020-го, коли він ще не був главою МОЗ. Про це він сказав на засіданні уряду.

Тепер міністр сам обере нового главу НСЗУ.

"Я провів співбесіди, згідно з законодавством, з трьома людьми, які перемогли на цьому конкурсі, подав сьогодні протокольне рішення щодо відсутності переможця конкурсу. Також прийнято сьогодні розпорядження про необхідність призначення на вакантну посаду голови НСЗУ шляхом укладання контракту про проходження державної служби", — сказав міністр.

Степанов також зазначив, що вже на наступне засідання Кабміну він винесе пропозицію щодо власної кандидатури на цю посаду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ: карантин в Україні діятиме до 22 червня

Призначати топчиновників поза конкурсом влада вирішила під приводом епідемії коронавірусу. Це стало можливим після ухвалення парламентом закону про зміни до держбюджету-2020, у якому, зокрема, прописали новий порядок призначення держслужбовців на період карантину.

Нові правила дозволяють під час карантину не проводити повноцінних конкурсів, а призначити посадовця шляхом укладення контракту. Такий посадовець працюватиме "на період дії карантину та до дня визначення суб'єктом призначення або керівником державної служби в державному органі переможця конкурсу".

Україну прийняли до складу комітету з охорони здоров'я ЄС. До МОЗу надійшов лист від Єврокомісії, в якому йдеться, що Україну прийняли до складу комітету з охорони здоров'я Європейського Союзу як спостерігача.

Зараз ви читаєте новину «Главу Національної служби здоров'я можуть призначити без конкурсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути