вівторок, 28 липня 2020 18:17

Глава МЗС Польщі розкрив деталі співпраці в рамках Люблінського трикутника

Глава МЗС Польщі розкрив деталі співпраці в рамках Люблінського трикутника
Ми будемо активно діяти в економічній сфері, вже зараз триває активна міжпарламентська співпраця - Чапутович. Фото: Reuters

Новий формат українсько-польсько-литовської співпраці – Люблінський трикутник – передбачає створення в МЗС країн посад офіцерів зв'язку та консультації на рівні міністрів та директорів департаментів

Про це повідомив глава польської дипломатії Яцек Чапутович під час спільної пресконференції з главами МЗС України та Литви Дмитром Кулебою і Лінасом Лінкявічусом у Любліні, у вівторок, 28 липня.

"Ми домовилися про регулярні зустрічі у форматі міністрів закордонних справ, домовилися створити посади офіцерів зв'язку в наших міністерствах. Зустрічі також проводитимуться на рівні директорів департаментів, і можливо, ця співпраця поширюватиметься також на інші інституції", - розповів Чапутович.

Він зауважив, що завдяки запровадженню відповідних механізмів три країни зможуть реалізовувати цілі щодо розвитку Східного партнерства, ефективної боротьби з пандемією Covid-19, підтримки європейських та євроатлантичних прагнень України, а також співпраці в рамках ініціативи Трьох морів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Північний потік-2": Польща та Україна знайшли спосіб завадити російському проєкту

"Ми плануємо також активно діяти в економічній сфері, вже зараз триває активна міжпарламентська співпраця, існує ЛитПолУкрбриг, який ми сьогодні відвідаємо. Це з'єднання є вдалим форматом співпраці на східному фланзі НАТО", - зазначив глава МЗС Польщі.

За його словами, Люблінський трикутник буде не формалізованою інституцією, а неформальною платформою для регулярних зустрічей та обміну інформацією.

Він додав, що наступна тристороння зустріч відбудеться в Києві, де одним із найважливіших питань буде спільна боротьба з російською дезінформацією.

Україна, Польща та Литва увійшли в Люблінський трикутник. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба оголосив про створення нового формату співпраці.

Зараз ви читаєте новину «Глава МЗС Польщі розкрив деталі співпраці в рамках Люблінського трикутника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути