пʼятниця, 22 травня 2009 15:17

Гірники 9 днів безрезультатно протестували в шахті

Гірники 9 днів безрезультатно протестували в шахті

В четвер, 22 травня, близько восьмої години вечора піднялися на поверхню 14 гірників шахти ім. Чапаєва. Також припинив голодування Костянтин Рєзнік, начальник однієї з ділянок підприємства.

Як повідомлялося, робочі шахтоуправління імені В.І. Чапаєва в місті Шахтарськ Донецької області 13 травня почали акцію протесту проти дій ДП "Вугілля України".

Порушуючи договірні зобов"язання "Вугілля України" припинило приймати продукцію "чапаївців".

- Вчора Кабмін проігнорував наші вимоги, - розповів Костянтин Рєзнік, - Ми зрозуміли, що звідси нас ніхто не почує, і вирішили припинити страйк. Думаємо рушати на Київ. Візьмемо з собою ще сусідів з шахти "Ждановська" (м. Жданівка) - у них такі ж проблеми - немає відвантаження вугілля, склади затаренi продукцією.

За словами Рєзніка, він почав голодувати 17 травня о 23.30, з адміністративної будівлі шахтоуправління за цей час не виходив. До акції важив 94 кг, зараз – 85.

Шахтоуправління імені В.І. Чапаєва вийшло з державного об"єднання "Шахтарськантрацит" в лютому поточного року. Трудовий колектив узяв в оренду цілісний майновий комплекс ШУ ім. Чапаєва, що складається з трьох шахт (головна з них – шахта ім. Чапаєва).

Спочатку, розповідає Костянтин Резник, справи пішли в гору – зарплата робітників виросла. Але держава припинила купувати продукцію. Без коштів для існування залишилися багато сімей. Кількість осіб, котрі залишились без грошей, складає 1882 чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Гірники 9 днів безрезультатно протестували в шахті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути