Ексклюзиви
пʼятниця, 04 травня 2007 18:14

Геїв у США захистили окремим законом

Палата представників Конгресу США прийняла закон, що передбачає кримінальне покарання за фізичне насильство відносно геїв і транссексуалів, здійснене на ґрунті неприйняття їх сексуальної орієнтації, пише американська The Washington Times.

Закон, за який проголосували 212 демократів і 25 республіканців, передбачає розширення юридичного визначення злочинів, що здійснюються на ґрунті ненависті. Раніше під нього потрапляли злочини і правопорушення, здійснені з расових, релігійних і націоналістичних мотивів.

Як відзначив в зв"язку з цим лідер демократичної більшості в Палаті Стені Хойер (Steny H. Hoyer), "злочину на ґрунті ненависті підривають саму основу нашої демократії: всі громадяни створені рівними, користуються однаковими свободами і захистом закону".

Проте за кілька годин до голосування в Палаті представників Білий дім висловив свою незгоду зі згаданим законом, назвавши його "непотрібним і сумнівним відносно положень конституції США".

Лідер республіканської меншості в Палаті представників Джон Бенер (John A. Boehner) заявив у зв"язку з цим, що закон дасть уряду можливість карати за "злочин у думках" (thought crimes).

Він також відзначив, що новий закон знищить поняття "єдиного для всіх правосуддя" і розділить громадян США на різні категорії, кожна з яких знаходитиметься під захистом окремого закону.

Закон також викликав протести з боку представників церкви, які вважають, що тим самим вони можуть піддатися судовому переслідуванню за виступи проти гомосексуалістів і одностатевих браків.

"У наявності спроба примусити людей замовкнути, – заявив єпископ Гарі Джексон (Harry Jackson). – Ми сподіваємося, що президент накладе на цей закон вето".

Проте автори закону відзначають, що він не ущемляє право вільно висловлювати свою думку про представників сексуальних меншин і не суперечить Першій поправці, що гарантує свободу слова, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Геїв у США захистили окремим законом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути