неділя, 01 липня 2007 11:21

Німеччина передала Португалії головування в Євросоюзі

Сьогодні починається головування Португалії в ЄС, яке продовжиться до кінця року. Лісабон приймає естафету від Німеччини і 1 січня майбутнього року передасть її Словенії.

До кінця свого півріччя Бонну вдалося повернути до порядку денного питання про базовий договір Євросоюзу, покликаний замінити конституцію, провалену в 2005 році на референдумах у Франції і Голландії.

Португальський прем"єр-міністр Жозе Сократіш назвав вироблення і ухвалення документа "головним і абсолютним пріоритетом" головування, який дозволить "підсилити Європу". Погоджувати текст договору передбачається на скликаною Португалією 23 липня в Брюсселі міжурядовою конференцією країн-членів ЄС, а схвалити - на неформальному саміті Євросоюзу 18-19 жовтня в Лісабоні.

В ході головування намічені саміти ЄС з Росією (26 жовтня в португальському місті Мафра), Бразилією (4 липня в Лісабоні), Україною (14 вересня в Києві), Китаєм (28 листопада в Пекіні), Індією (30 листопада в Делі) і Африканським Союзом (8-9 грудня в Лісабоні), а також конференція з арабськими країнами Середземномор"я, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина передала Португалії головування в Євросоюзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути