понеділок, 06 липня 2020 14:52

Генштаб ЗСУ застеріг українців від розповсюдження інформації про війська

Генштаб ЗСУ застеріг українців від розповсюдження інформації про війська
Генштаб просить укранців не оприлюднювати інформацію про пересування військових підрозділів та розташування режимних об'єктів. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Громадяни, які оприлюднюватимуть дані щодо переміщення військових підрозділів Збройних сил України або запускатимуть безпілотні літальні апарати поруч із військовими об'єктами, будуть затримані та притягнуті до відповідальності.

Про це нагадали у зверненні Генерального штабу Збройних сил України напередодні початку командно-штабних навчань "Гвардія-2020".

Громадян України закликали відчути власну відповідальність за захист суверенітету і територіальної цілісності України та забезпечення її інформаційної безпеки, які, згідно з Конституцією України, є справою всього українського народу

"Прохання і надалі не розголошувати переміщення підрозділів Збройних сил України! Номери техніки, види і кількість озброєння, його приналежність до родів військ, напрямки та маршрути руху. Розголошення такої інформації може становити загрозу національній безпеці. Усвідомте самі і передайте іншим", - йдеться в повідомленні.

Генштаб ЗСУ закликав громадян України не проводити фото-, відеозйомку та онлайн трансляцію, а також не публікувати у соцмережах відомості, що розкривають місцезнаходження військової техніки, озброєння, майна та особового складу, рух колон військової техніки й переміщення будь-яким способом особового складу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ затримала російського шпигуна

Заборонено оприлюднювати місцезнаходження режимних військових об'єктів Міноборони України та ЗСУ, а також несанкціоновано проникати на їхню територію, повідомляти про організацію, чисельність та дислокацію військ і сил.

Не можна розголошувати інформацію про завдання органів військового управління, військ щодо бойової готовності, оперативної підготовки та застосування військ, підготовку та проведення навчань, тренувань, маневрів і воєнних ігор.

У Генштабі вкотре попередили, що всі безпілотні літальні апарати, помічені в районі проведення навчань, над військовими частинами, об'єктами та полігонами, будуть збиті. А осіб, які здійснювали запуск або керували цими БПЛА, затримають та притягнуть до відповідальності.

Створили Управління стратегічних комунікацій Апарату головнокомандувача Збройних сил України. Очолив його полковник Андрій Островський. Нова структура працюватиме на підтримання національних інтересів України.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб ЗСУ застеріг українців від розповсюдження інформації про війська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути