середа, 06 травня 2020 17:36

СБУ затримала російського шпигуна

СБУ затримала російського шпигуна
Служба безпеки України затримала агента ФСБ. Фото: ssu.gov.ua

Контррозвідники Служби безпеки України запобігли черговій спробі російських спецслужб отримати таємну інформацію про перспективні вітчизняні військові розробки в ракетобудівній галузі.

За повідомленням пресслужби відомства, правоохоронці встановили, що житель Луганщини за завданням російської спецслужби в районі проведення операції Об'єднаних сил встановив контакти з військовослужбовцями ЗС України, які мали доступ до відповідної документації.

За передання відомостей, що цікавлять російську сторону, агент запропонував військовим матеріальну винагороду, про що вони повідомили українській спецслужбі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спочатку терорист, потім військовий ЗСУ: в армії спіймали шпигуна

Працівники СБУ затримали агента 6 травня 2020 року під час спроби передання месенджером представникам ФСБ РФ секретної технічної документації щодо сучасного ракетного комплексу.

За висновками експертів, інформація, яка мала потрапити до російської спецслужби, містить відомості, що становлять державну таємницю України. Їхнє розголошення могло завдати істотної шкоди обороноздатності нашої держави.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру в державній зраді.

Наразі під процесуальним керівництвом прокуратури Луганської області здійснюються першочергові слідчо-оперативні дії.

28 квітня 1994 року працівника ЦРУ Олдрича Еймса за шпигунство на користь СРСР і Росії засудили до пожиттєвого ув'язнення без права на помилування.

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала російського шпигуна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути