Ексклюзиви
субота, 01 грудня 2018 17:02

Генштаб проведе збори резервістів

Генштаб проведе збори резервістів
Генштаб Збройних сил України з 3 грудня проведе масштабні збори для резервістів та військовозобов'язаних Фото: прес-центр оперативного командування "Схід"

Із понеділка, З грудня, у ЗСУ розпочинається цикл масштабних зборових заходів з резервістами та військовозобов'язаними.

"Зокрема будуть проведені збори, як у складі бригад (до 15 діб), так і у складі навчальних центрів (до 20 діб). Таким чином передбачається, що всі зборові заходи будуть завершені до початку новорічних свят", - повідомляє в суботу прес-служба Міноборони.

"Водночас, заходи мобілізації проводитимуться лише у випадку відкритої агресії, але в такому випадку до Збройних Сил України призиватимуться не лише ті особи, які перебувають на зборах, а й усі резервісти та військовозобов'язані, які приписані до комплектування Збройних Сил України".

Крім того, в областях, у яких запроваджено воєнний стан, передбачається проведення масових зборів з військовозобов'язаними територіальної оборони тривалістю до 10 діб. Під час них "буде проведене бойове злагодження бригад та батальйонів територіальної оборони, з метою підготовки до захисту своїх областей".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скількох українців Росія не пропустила через кордон

Із 26 листопада до 26 грудня у 10 областях України запроваджено воєнний стан у відповідь на захоплення росіянами українських військових суден та моряків у Керченській протоці. Військовий стан може бути продовжено в разі тривання загрози для України.

У зв'язку з введенням воєнного стану на контрольних пунктах в'їзду-виїзду на Донбасі обмежили виїзд іноземців, іноземним журналістам офіційно заборонено в'їжджати до окупованого Росією Криму.

26 листопада в аеропортах Києва до України не пропустили більше 70 громадян Росії, які прилетіли і з Білорусі.

30 листопада голова ДПСУ Петро Цигикал повідомив, що Україна на час воєнного стану не пропускатиме на свою територію росіян чоловічої статі віком від 16 до 60 років за незначним винятком.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб проведе збори резервістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути