субота, 28 травня 2022 07:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив останні новини з передової

Генштаб повідомив останні новини з передової
На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обстріляв цивільну інфраструктуру. Фото: facebook.com/pressjfo.news

На Південнобузькому напрямку російські окупанти зосереджують основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів та фортифікаційному обладнанні позицій третього рубежу оборони.

Унаслідок наступальних дій підрозділів українських військ ворог зазнав втрат та зайняв оборону на невигідних рубежах, повідомив 27 травня Генеральний штаб Збройних сил у Facebook.

"Бойові дії тривають. Загарбники обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Осокорівка, Нововоронцовка, Благодатне, Зоря і Таврійське. Противник продовжує нарощувати систему протиповітряної оборони на Криворізькому напрямку. Для поповнення втрат забезпечує угруповання знятими зі зберігання застарілими танками Т-62", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикордонники готуються до повторного вторгнення агресора на півночі України

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Времівка, Полтавка, Червоне, Гуляйполе, Оріхів, Кам'янське та інших. Ворожа армійська авіація діяла поблизу Ольгівського.

"Унаслідок дій Сил оборони України ворог зазнав значних втрат та відступив в районах населених пунктів Новопіль та Новодарівка", - звітує Генштаб.

На території Росії тривають заходи прихованої мобілізації. Противник продовжує знімати зі зберігання застаріле озброєння та військову техніку з центрів забезпечення мобілізаційного розгортання. На території Воронезької області триває підготовка резервістів.

За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках відбито вісім атак ворога. Українські військовослужбовці знищили п'ять танків, 10 одиниць бойової броньованої техніки та чотири ворожі автомобіля. Підрозділи протиповітряної оборони знищили БпЛА типу "Орлан-10".

Знищено також ротну тактичну групу противника з технікою та живою силою. На Харківщині військовослужбовці Десантно-штурмових військ збили бойовий вертоліт Ка-52.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив останні новини з передової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути