середа, 29 листопада 2017 18:48

Генпрокуратура взялася за міністра фінансів

 

Генеральна прокуратура України перевіряє можливу причетність керівництва Мінфіну і персонально міністра Олександра Данилюка до схем Віктора Януковича щодо незаконного збагачення.

Про це повідомляє журналіст Кирило Сазонов в своєму блозі на Цензор.НЕТ.

"Мова йде про 18 млрд. гривень", - пише він.

За інформацією журналіста, перевіряється причетність до злочинів осіб Координаційного центру з упровадження економічних реформ при Адміністрації президента часів Сергія Льовочкіна і Віктора Януковича і благодійних організацій, пов'язаних з Данилюком, з таким формулюванням: "Основною вимогою до керівників окремих структурних підрозділів злочинної організації, призначених на найбільш важливі посади в вищих органах державної влади, було служіння особисто ОСОБА_3 і готовність виконати його протиправні та злочинні вказівки всупереч законам України і їх службових обов'язків".

Після вивчення графіка доходів Данилюка "вимальовується зовсім інша біографія міністра - людини, настільки відданого ідеям Януковича, що проміняв багате життя в Лондоні заради безкоштовної праці на "гаранта".

Так, за відомостями журналіста, коли Данилюк жив і працював у Великобританії, його дохід становив 1,4-1,7 млн ​​грн на рік, або, за курсом валют тих пір, десь близько 20-25 тис доларів в місяць. Але з початком ери правління Януковича він покинув Лондон і прибув рятувати Україну, "звичайно, без жодної винагороди, тільки під чітким керівництвом Сергія Льовочкіна, очоливши Координаційний центр з упровадження економічних реформ при АП, в якому, до речі, мабуть, так само безкоштовно працювали і нинішні заступники міністра Сергій Марченко та Юрій Буца". У перший рік свого керівництва Центром, пише журналіст, Данилюк нібито нічого не отримував. У наступні роки його дохід в місяць становив близько $1 тис.

"Чи можна повірити, що людина, яка заробляла по 20 тисячдоларів на місяць, буде майже безкоштовно працювати в системі Януковича, заробляючи копійки, тоді як ця ж система дерибанила мільярди бюджету на шматки? Чи не місяць, не півроку. Всі чотири роки його влаштовувала така ситуація", - підсумовує він.

Після падіння режиму Януковича, в березні 2014 року Олександр Данилюк разом зі своїм нинішнім заступником Юрієм Буцой створюють Благодійну організацію "Центр реформ", в діяльності якої, зокрема, зазначено "надання іншої соціальної допомоги без забезпечення проживання, н. в. і. в. (Основний)". А вже восени 2015 Олександр Данилюк разом з відомим грузином Міхеілом Саакашвілі засновують Центр Вільної економіки ім.Кахи Бендукідзе. У команді того ж центру - знову соратник міністра Сергій Марченко.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура взялася за міністра фінансів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути