четвер, 05 травня 2011 12:42

Генпрокуратура вже не хоче "саджати" Лозінського довічно

Генпрокуратура вже не хоче "саджати" Лозінського довічно

Генеральна прокуратрура Україна не має наміру оскаржити вирок Дніпровського районного суду Києва народному депутату VI скликання Віктору Лозінському і іншим фігурантам "справи Лозінського".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"Генеральна прокуратура згодна з рішенням суду по Лозинському і не буде його оскаржувати", - підкреслюється в повідомленні.

Раніше у відомстві наполягали на довічному ув'язненні для Лозінського.

Дніпровський райсуд засудив Віктора Лозинського до 15 років позбавлення волі за умисне вбивство з хуліганських спонукань жителя Голованівського району Кіровоградської області Валерія Олійника, а також за незаконне зберігання та поводження зі зброєю та боєприпасами.

З 6 статей звинувачення, за якими прокуратура передавала матеріали справу відносно Лозінського до суду, він був засуджений за 2 статтями. Суд також зобов'язав Лозінського відшкодувати судові витрати за проведені експертизи у сумі понад 10 тис грн.

Фігуранти "справи Лозинського" засуджені до різних термінів: колишній прокурор Голованівського району Євген Горбенко до 9 років позбавлення волі, екс-начальник Голованівського райвідділу міліції Михайло Ковальський до 5 років позбавлення волі з випробувальним строком на 3 роки (без відбування покарання), єгер Голованівського лісництва Василь Перепелиця - до 4 років позбавлення волі.

Відповідний вирок колегія суддів оголосила 20 квітня. Вирок міг бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 15 днів.

У свою чергу, адвокат Лозінського Віктор Грицюк заявляв, що вирок буде оскаржено в апеляційному порядку. За його словами, у справі "немає жодного доказу провини Лозінського".

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура вже не хоче "саджати" Лозінського довічно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути