Ексклюзиви
вівторок, 18 березня 2008 16:58

Генпрокуратура Вірменії знайшла фальсифікаторів виборів - прихильників Тер-Петросяна

Генеральна прокуратура Вірменії порушила кримінальну справу за підсумками перевірки фактів фальсифікації результатів виборів президента Вірменії на виборчій ділянці 22/21. Фальсифікатори хотіли додати голосів опозиційному кандидатові Левону Тер-Петросяну.

Під час розслідування було встановлено, що голова виборчої комісії ділянки 22/21 місто Гавар Ріпсиме Айтян зловживала службовим положенням "з особистих міркувань" і склала за наслідками голосування підроблений висновок, повідомляє ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА з посиланням на представників Генпрокуратури.

Після доставки до окружної виборчої комісії запечатаних у мішку бюлетенів за пропозицією довірених осіб кандидата в президенти Левона Тер-Петросяна Самвела Карапетяна та Симона Амірханяна Айтян склала новий підроблений висновок комісії на користь цього кандидата.

Як заявляють в Генпрокуратурі, що у підробленому документі замість 41 голосу вона написала 600 і, щоб відвести підозри від довірених осіб Тер-Петросяна, підробила голоси, віддані за інших кандидатів в президенти.

Зокрема, замість 63 голосів за Ваана Ованнісяна вона приписала 100, а 369 голосів за Сержа Саркісяна вона перетворила на 500.

Для приведення до спільного знаменника, вона також збільшила кількість громадян, що проголосували, і зменшила число погашених і визнаних недійсними бюлетенів.

Айтян, Карапетяну і Амірханяну пред"явлені звинувачення у фальсифікації підсумків виборів. Свою провину вони визнали. Кримінальну справу подано до суду.

Президентські вибори у Вірменії відбулися 19 лютого. Опозиція не погодилася з офіційними результатами і наполягає, що перемогу на виборах отримав перший президент Вірменії Левон Тер-Петросян.

Протести опозиції перейшли в масові заворушення. 1 березня на 20 днів після масових безладь у Єревані введено надзвичайний стан. Тоді в результаті зіткнень загинули 8 осіб, отримали поранення 180 поліцейських і 48 цивільних осіб.

В період дії режиму надзвичайного стану, зокрема, заборонено проведення зборів, мітингів та інших масових заходів, а також страйків. Одночасно правоохоронні органи мають "право при необхідності обмежувати пересування і обшукувати людей і транспортні засоби".

Пізніше глава держави Роберт Кочарян скасував деякі обмеження, які були введені зі впровадженням надзвичайного стану в Єревані, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура Вірменії знайшла фальсифікаторів виборів - прихильників Тер-Петросяна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути