субота, 18 лютого 2012 10:33

Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти активісток FEMEN

Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти активісток FEMEN

Активісток FEMEN можуть засудити до п'яти років ув'язнення за "хуліганство" і "наругу над державними символами", повідомляє ТСН.ua.

Генеральна прокуратура 16 лютого порушила кримінальну справу проти активісток за фактом наруги над прапором Індії у посольстві цієї країни в Києві. Самі активістки спокійно поставилися до звинувачень з боку правоохоронних органів.

"FEMEN заявляє про ідіотичність мотивів кримінальної справи і наполягає на своєму недоторканому праві проводити мирні акції протесту, де завгодно і коли завгодно, як заповідав нам Великий Ганді", - йдеться у заяві на сайті руху.

ВІДЕО: Феменки трясли грудьми на балконі індійського посла в Україні

Як нагадали в МВС, у січні оголені активістки влізли на балкон посольства Індії, розгорнули банер "Ми не повії" і скандували гасла образливого змісту. Далі, за інформацією міліції, вони зняли з флагштока національний прапор Індії, завдали кілька ударів по вікнах і дверях дипломатичної будівлі і кинули його на землю.

Акція FEMEN була спрямована проти розпорядження індійського МЗС, який наказав ретельніше перевіряти дані жінок з СНД, які виїжджають до Індії, щоб переконатися, що вони не збираються займатися проституцією. Зараз у справі триває досудове слідство.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти активісток FEMEN». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути