вівторок, 15 вересня 2020 21:31

Гендиректора комунального підприємства затримали під час передачі хабара

Гендиректора комунального підприємства затримали під час передачі хабара
Директор комунального підприємства зі своїм знайомим вимагали від громадянина неправомірну вигоду за укладення договору оренди комунального майна. Фото: Нацполіція

Генерального директора одного із комунальних підприємств столиці та його спільника затримали під час передачі хабара у розмірі 50 000 гривень.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

"Київською місцевою прокуратурою № 5 спільно з Оболонським управлінням поліції ГУНП у м. Києві за оперативного супроводження ГУ СБУ у м. Києві та Київській області під час передачі неправомірної вигоди затримано генерального директора одного із комунальних підприємств столиці та його спільника (ч. 3 ст. 368 КК України)", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, директор комунального підприємства за попередньою змовою зі своїм знайомим з квітня 2020 року вимагали від громадянина неправомірну вигоду в розмірі 50 тисяч гривень за укладення договору оренди комунального майна, а саме нежитлового приміщення загальною площею 500 кв. м, яке розташоване в Оболонському районі столиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського прокоментували корупційний скандал зі "слугою"

"У ході контролю за вчиненням злочину 15 вересня 2020 року вказаних осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 50 000 гривень", - йдеться в повідомленні.

Наразі за місцем роботи та проживання затриманих тривають обшуки. Їм готується повідомлення про підозру.

Справу про ймовірне вимагання хабаря чиновницею Офісу Президента Світланою Кондзелею перекваліфікували на шахрайство. В ОП ще раз нагадали, що "не толерують корупцію та хабарництво в будь-яких проявах" і закликали "НАБУ, САП та ВАКС продемонструвати свою ефективність".

Зараз ви читаєте новину «Гендиректора комунального підприємства затримали під час передачі хабара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути