неділя, 21 серпня 2022 23:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Гендиректор Baykar розповів.ю на якому етапі будівництво заводу в Україні

Гендиректор Baykar розповів.ю на якому етапі будівництво заводу в Україні
Компанія вже придбала ділянку для будівництва заводу. Фото: Укроборонпром

Команда турецької компанії Baykar Makina активно працює над планом будівництва заводу із виробництва відомих безпілотників Bayraktar в Україні.

Ділянку для розташування нового заводу вже купили, розповів генеральний директор компанії Baykar Makina Халюк Байрактар в інтерв'ю ТСН.

"Ми активно працюємо над планом будівництва заводу. Працюємо над дизайном підприємства та макетом. Вже придбали ділянку, де буде стояти цей завод. Ми також розпочали офіційну подачу заявки на таке будівництво", – зазначив Байрактар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завод "Байрактарів" в Україні: уряд затвердив двосторонню угоду

За його словами, під час візиту президента Туреччини Реджепа Ердогана до Києва, який відбувся ще до повномасштабного вторгнення Росії в Україну, були підписані угода про вільну торгівлю та про співпрацю у сфері високих технологій, авіації та космічної галузі. Другий документ став серйозним посередником для плану будівництва заводу з виробництва легендарних БПЛА.

"Його підписали 3 лютого, до війни. А згодом почалося вторгнення. Однак наші плани досі дійсні і ми продовжуємо роботу, дотримуємося дедлайнів. Можна сказати, ми просуваємося в цьому питанні", – зазначив Байрактар.

Українці за три дні назбирали 600 млн грн на турецькі безпілотники "Байрактар" для ЗСУ. Гроші перерахували благодійному фонду Сергія Притули. Збір хотіли проводити тиждень і отримати 500 млн грн, але українці впоралися за три дні й назбирали на 100 млн грн більше.

Про будівництво заводу Bayraktar в Україні стало відомо на початку серпня. Халюк Байрактар розповів, що вже почали будувати завод.

Зараз ви читаєте новину «Гендиректор Baykar розповів.ю на якому етапі будівництво заводу в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути