понеділок, 08 серпня 2022 10:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Завод "Байрактарів" в Україні: уряд затвердив двосторонню угоду

Завод "Байрактарів" в Україні: уряд затвердив двосторонню угоду
Будівництво заводу безпілотників "Байрактар" в Україні просувається. Фото: armyinform.com.ua

Нещодавно Кабінет міністрів затвердив двосторонню угоду щодо будівництва заводу "Байрактарів" в Україні й надіслав її до парламенту на ратифікацію.

Про це розповів посол України в Турецькій Республіці Василь Боднар в інтерв'ю, передає "РБК-Україна".

За його словами, власник компанії вже придбав земельну ділянку в Україні, розробив проєкт самого заводу й готовий реалізувати його до кінця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські волонтери підписали угоду з виробником Bayraktar

"І воно (зобов'язання розпочати будівництво заводу в Україні. – Gazeta.ua) не тільки політичне, а й практичне, оскільки на значній частині моделей, які вироблятимуть на цьому заводі, стоятиме комплектовання українського виробництва", – додав Боднар.

Під час будівництва літальних апаратів можуть використовувати двигуни, колеса або інші запчастини саме українського виробництва, сказав посол.

"Попри війну наші компанії продовжують виконувати зобов'язання. Можливо, не в таких обсягах, як це планували, але не залишають цю роботу. І це також показує, наскільки ми відповідальний партнер, який не лишає турецьку сторону на самоті зі своїми проблемами насамперед у постачанні тих речей, які потрібні для їхньої оборони", – зауважив Боднар.

Українці за три дні назбирали 600 млн грн на турецькі безпілотники "Байрактар" для ЗСУ. Гроші перерахували благодійному фонду Сергія Притули. Збір хотіли проводити тиждень і отримати 500 млн грн, але українці впоралися за три дні й назбирали на 100 млн грн більше.

Литовці за три дні назбирали €5 млн на "Байрактар" для України.

Поляки зібрали 22,5 млн злотих для "Байрактар" Україні. У відповідь компанія Baykar безкоштовно передасть ЗСУ цей безпілотник. А кошти поляки спрямують на гуманітарну допомогу українцям.

Зараз ви читаєте новину «Завод "Байрактарів" в Україні: уряд затвердив двосторонню угоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути