неділя, 07 жовтня 2007 15:13

Газпром: ціни на газ для України будуть справедливими і ринковими

Перший віце-прем`єр російського уряду, голова ради директорів "Газпрому" Дмитро Медведєв заявляє, що ціни на газ для України будуть справедливими і ринковими. Як повідомляє РІА "Новости", про це керівник "Газпрому" сказав в інтерв`ю підсумковій програмі "Время" на Першому каналі.

Медведєв переконаний, що питання ціни паливо, що поставляється Україні, не повинне провокувати політичних дискусій. "Це суто договірне, економічне питання", - підкреслив керівник "Газпрому".

За його словами, ціни визначатимуться відповідно до наявного ринкового механізму ціноутворення. "Так, як це робиться стосовно всіх наших партнерів. Ці ціни будуть справедливі і ринкові", - підкреслив Медведєв.

Торкаючись боргу України за спожитий газ, Медведєв, сказав: "Це питання буде вирішене тоді, коли Росія одержить гроші". "Нашим партнерам час звикнути до думки, що за газ треба платити. Платити вчасно і відповідно до укладених контрактів", - сказав керівник "Газпрому".

При цьому Медведєв зазначив, що "Газпром" - не бездонна бочка і не може закривати одні програми іншими". "Якщо наші партнери нам не платять, то ми просто змушені шукати інші механізми фінансування. І це погано для бюджету такої великої компанії як "Газпром", - сказав він.

"Газпром" 2 жовтня заявив, що скоротить постачання природного газу для України в разі непогашення заборгованості в розмірі понад 1,3 млрд. дол., який накопичила українська сторона.

Зараз ви читаєте новину «Газпром: ціни на газ для України будуть справедливими і ринковими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути