Ексклюзиви
середа, 13 лютого 2008 11:01

Газопостачання міст Криму на межі надзвичайної ситуації

Ліміти газу скорочено в два-три рази, відключена подача гарячої води, а центральне опалювання може зникнути будь-якої хвилини.

Керч взагалі не отримала лімітів блакитного палива на другу декаду лютого. Припинення подачі газу до побутових споживачів призведе до того, що для подальшого підключення доведеться перевіряти кожну квартиру. Крім того, без прогрівання вийдуть з ладу теплопостачальні системи. За відсутності тепла місто почне обігріватися електроприладами, що спричинить перевищення ліміту електроенергії та відключення її.

У Ялті зниження тиску газу призвело до збою роботи котельних - тиск в мережах впав з 1,5 кг до 0,9 кг. Навіть міні-котельні, які пристосовані до низького тиску газу, змушені були працювати на одному котлі, і температура води на виході складала всього 40 градусів.

В Алушті ліміти газу скоротилися вдвічі. У дитячих садках і школах від холоду рятуються обігрівачами. Без опалювання залишилася міська лікарня: на запуск автономної котельні не вистачає відведених лімітів електроенергії. Місцеві власті вважають свавіллям тарифну політику енергетиків і газівників, які підвищують вартість своїх послуг кілька разів на рік. "Теплокомуненерго" повинно сплачувати природний газ і електроенергію за цінами, що діють з 1 січня цього року, які не закладалися в існуючі тарифи на тепло.

Подвійне скорочення лімітів газу залишило без гарячого водопостачання Євпаторію. Добовий ліміт складає 136 тисяч кубометрів палива при необхідних 250 тисяч кубів. За послуги теплопостачання євпаторійці розрахувалися тільки на 42%, борг населення міста складає 16 мільйонів гривень.

У Сімферополі "Кримтеплокомуненерго" видало розпорядження про поетапну зупинку всіх котельних міста. Обмеження подачі тепла перш за все торкнулося багатоповерхівок у спальних районах. Відновлення гарячого водопостачання не планується.

Тим часом президент Ющенко зажадав поліпшення ситуації з розрахунками за природний газ.

"Наявна інформація про рівень розрахунків за спожитий в січні 2008 року природний газ свідчить про їх украй незадовільний стан", - говориться в листі президента, направленому прем"єр-міністрові, міністрові палива і енергетики України, міністрові з питань житлово-комунального господарства, голові Ради міністрів Криму, головам облдержадміністрацій, головам Київської і Севастопольської міськдержадміністрацій.

Ющенко відзначає, що загальний рівень сплати по всіх категоріях споживачів склав лише 34,9%, що в 2,5 разу нижче рівня оплат за 2007 рік.

Підприємствами теплокомуненерго сплачено 14,8% вартості спожитого газу, що в 5,2 разу менше рівня 2007 року, бюджетними установами - 35,1% (менше в 3 рази), населенням - 64,9% (менше в 1,5 разу).

"Зобов"язую за результатами роботи в лютому поточного року привести рівень сплати за спожитий газ до фактичної вартості спожитих об"ємів", - повідомляє прес-служба глави держави.

Про виконання керівники вищезгаданих органів влади повинні особисто поінформувати президента до 10 березня 2008 року, повідомляє Новости Крыма.
Зараз ви читаєте новину «Газопостачання міст Криму на межі надзвичайної ситуації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути