вівторок, 07 грудня 2010 14:25

Гаїтяни влаштували самосуд над крадієм, закидавши його камінням (ФОТО)

У понеділок, 6 грудня, в столиці Гаїті місті Порт-о-Пренсі місцеві жителі влаштували самосуд на чоловіком. Підозрювану в крадіжках людину закидали камінням і залишили помирати просто на вулиці.

Незважаючи на те, що населення Гаїті становлять переважно католики і протестанти, майже половина жителів практикує вуду. Цей напрямок релігійних вірувань передбачає жетвоприношення і жорстокі покарання.

Відзначимо однак, що страта через закидання камінням поширена переважно в мусульманських країнах, де є офіційним видом найвищої міри покарання. Згідно з ісламським законодавством, такий вирок, як правило, виноситься особам, викритим у перелюбстві.

Останнім часом насильство серед населення Гаїті почало поширюватися стрімкими темпами. Люди, які вірять у магію і чаклунство, стали переслідувати "відьом" та "чаклунів" з числа своїх співвітчизників, які, на їхню думку, спричинили епідемію холери. У результаті такого цькування загинули вже щонайменше 12 осіб.

За словами поліцейських, чутки про дію чорної магії стали поширюватися в департаменті Гранд-Анс. Там випадки холери були зафіксовані порівняно недавно. Люди, що практикують культ вуду, нібито зробили "чарівний порошок для поширення інфекції". Щоб помститися, їх розшукували і вбивали.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Гаїтяни влаштували самосуд над крадієм, закидавши його камінням (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути