четвер, 01 квітня 2010 09:07

Світ подарує Гаїті більше 9 мільярдів доларів

Світ подарує Гаїті більше 9 мільярдів доларів

Країни світу пожертвують на відновлення Гаїті 5,3 мільярди доларів. Про це заявив генеральний секретар ООН Пан Гі Мун.За словами генсека на минулій конференції ООН планувалося зібрати близько 3,9 мільярдів доларів, однак підсумковий результат "перевершив всі очікування", відзначає Reuters.

Передбачається, що сума в 5,3 мільярди доларів буде передана уряду Гаїті протягом двох років. Крім того, протягом трьох років 50 країн готові пожертвувати на відновлення Гаїті загалом більше 9 мільярдів доларів. Спочатку планувалося, що сума пожертвувань складе близько 3,9 мільярдів доларів.

На конференції країни обговорювали план з відновлення зруйнованої землетрусом країни. Крім іншого він включає в себе заходи з децентралізації економіки і створення в країні додаткових робочих місць. У загальній складності уряд Гаїті просив на реалізацію плану близько 11,3 мільярдів доларів.

Землетрус на Гаїті сталася 12 січня. У результаті серії підземних поштовхів магнітудою до 7 була майже повністю зруйнована столиця країни Порт-о-Пренс. За останніми даними, кількість жертв землетрусу досягла 300 тисяч осіб.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Світ подарує Гаїті більше 9 мільярдів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути