понеділок, 24 березня 2008 12:47

Гарі Поттер врятував Джоан Роулінг від самогубства

Гарі Поттер врятував Джоан Роулінг від самогубства

Британська письменниця Джоан Роулінг мало не наклала на себе руки в період життєвих невдач. Лише подолавши цю кризу, вона узялася за написання серії книг про Гарі Потера.

Зараз у Роулінг світова популярність: її книги перекладені на 65 мов, а особисті статки обчислюється мільярдом доларів, пише газета The Independent. Проте в 90-і роки вона була матір'ю-одиначкою, яка залишилася наодинці з життєвими проблемами після розлучення зі своїм першим чоловіком, португальським журналістом.

Про період душевної кризи Роулінг розповіла в інтерв'ю з журналістом Адель Аміні з журналу Edinburgh student magazine. За словами письменниці, їй довелося проходити курс психотерапії для того, щоб подолати цей розлад.

"Мені 25 років, життя повне невдач і я дійсно була у відчаї", - згадує Роулінг. Порятунком для неї стала донька, яка стала для письменниці сенсом життя.

"Я думала, що так не повинно бути, що вона (донька) не може (повноцінно) розвиватися, якщо я перебуваю в такому стані", - додала Роулінг.

Зі слів письменниці, нав'язливі думки про те, що вона невдаха, спонукали Роулінг звернутися до лікарів, проте її лікар в той момент був відсутній на робочому місці. Незнайома жінка-лікар прийняла майбутню письменницю досить холодно. Вона попросила не турбувати її по дурницях і звернутися з депресією до медсестри.

"Ми лікуємо суїциїдальні нахили, а не міркування типу "я трохи нещаслива", - сказала лікар.

Роулінг зізнається, що, швидше за все, не знайшла б в собі сили звернутися після цього до лікарів удруге. Її врятувало те, що за два тижні на робоче місце вийшла її лікар, яка подивилася записи в медичному журналі і викликала пацієнтку до себе.

Відзначимо, що про важкий період життя Роулінг говорила і раніше. Літом 2007 року вона заявила, що з депресії їй також допоміг вийти її книжковий герой Гарі Потер.

"Коли я починала, мої справи йшли погано. Тоді життя кидало мене вгору-вниз, і Гарі пережив зі мною багато що. Я думаю, що випробувала найсильніше відчуття від того, що у мене більше не буде цього світу, в який я могла б піти знову", - зізнавалася Роулінг. NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Гарі Поттер врятував Джоан Роулінг від самогубства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути