понеділок, 08 квітня 2013 22:21

"Гайдамаки" українцям: "Годі сцяти!"

Новий альбом "Годі спати!" від "Гайдамаків", дехто вважає політичною провокацією, й прогнозують, лідер колективу Олександр Ярмола зібрався у Парламент.

Розмови пішли після того, як на останніх концертах "Гайдамаки" активно почали закликати глядачів до рішучих дій.

"Українці, годі не лише не спати, а й годі сцяти! Це наше звернення до усіх земляків. Усі ми незадоволені життям в нашій країні. Але всі продовжуємо ходити на свої роботи , нічого не змінюємо. Якби кожен з нас хоча б на тиждень не вийшов на роботу, був би якийсь ефект. В Англії підвищили ціни на продукти, то зібрався натовп. Коктейлі "Молотова" там літають. В інших країнах каміння. А в Україні, ціни підняли, люди – "му-у-у". Мовчать. От і виходить, що ми "максимально" задоволені життям. У нас найкращі дороги. Найкращий уряд. Найкраща соціальна політика. Висока заробітна плата, а ціни порівняно з нею - низькі", - заявив Ярмола.

На запитання, чи пішов би Ярмола у Парламент, музикант усміхнувся неоднозначно.

"Планую, що скоро зміниться влада в Україні і мене візьмуть у той Парламент. Дадуть орден, трикімнатну квартиру та почесне місце на кладовищі. Це кажу абсолютно серйозно. Якби зараз потрапив у Парламент, з моїми хлопцями у першу чергу б зняли перших п'ять рядів. Замість трибуни поставили б нормальну сцену. Забабахали б нормальний клуб, з нормальним концертом. І зробили б відкритий вхід. Кому не треба, самі б встали і вийшли. Хто треба, самі б прийшли. От то вже і був би справжній Парламент. Може тоді й ще й свою політичну партію створили. Назвали - "Гайдамаки". Кольори нашою партії стануть чорно-червоні. Як у Бандери", - додав Ярмола.

Учасники гурту запевняють, називаючи альбом про політику не думали.

"Ми вибрали назву абсолютно випадково. Альбом робився не соціально спрямованим, а відвертим. Назва витікає з однієї із пісень де от такі слова: "Гей, Іване, годі спати. Україну рятувати випало тобі!" Крім того, що є соціальні меседжи, там є ще і інші почуття, які ми намагались вкласти ", - зауважив гітарист Дмитро Кірічок.

 

Фото:Аріна КАНТОНІСТОВА

Зараз ви читаєте новину «"Гайдамаки" українцям: "Годі сцяти!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

84

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути