середа, 19 вересня 2012 03:00

Французький журнал опублікує карикатури на пророка Мухаммеда

Французький журнал опублікує карикатури на пророка Мухаммеда
Фото: EPA

У новому номері французького щотижневого сатиричного журналу Charlie Hebdo, який надійде в продаж сьогодні, будуть опубліковані карикатури на пророка Мухаммеда.

Про це повідомив головний редактор цього видання Стефан Шарбонье, передають закордонні ЗМі.

Карикатури на пророка Мухаммеда будуть розміщені не на обкладинці журналу, а всередині номеру і на останній сторінці. На сайті видання відзначається, що вони знаходяться в рубриці "Фундаменталізм" під заголовком, який можна дослівно перекласти як "Мухаммед знімає кіно". У переносному ж значенні ця фраза означає, що "Мухаммед влаштував цирк".

Публікація у французькому журналі присвячена скандально відомому американському фільму "Невинність мусульман", в якому, на думку мусульман, містяться образливі висловлювання на адресу пророка Мухаммеда. Розміщення уривків з цієї стрічки в Інтернеті призвело до спалахів агресії у багатьох ісламських країнах. Як повідомлялося, останніми днями не стихають заворушення в таких державах арабського світу, як Єгипет, Ємен, Ліван, Лівія, Судан, Туніс, загинули і постраждали сотні людей. У лівійському Бенгазі в результаті атаки ісламістів  на американське диппредставництво загинув посол США в Лівії Крістофер Стівенс і ще троє американців.

Зараз ви читаєте новину «Французький журнал опублікує карикатури на пророка Мухаммеда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути