неділя, 17 серпня 2008 10:56

Франція: "У Південну Осетію потрібно терміново ввести міжнародні сили"

У Франції заявляють, що в зону грузино-осетинського конфлікту необхідно терміново направити міжнародні миротворчі сили.

Як заявив міністр закордонних справ Франції Бернар Кушнер в інтерв"ю французькому тижневику JournalduDimanche, ситуація в регіоні "як і раніше викликає неспокій". Припинення вогню залишається нестійким, як це завжди буває в подібних ситуаціях. Слід продовжувати чинити необхідний дипломатичний і політичний тиск, відзначив міністр.

Кушнер підкреслив, що в ситуації, що склалася, "головним є виведення російських військ". В той же час міністр закордонних справ відзначив, що "якщо обидві сторони чітко дотримуватимуться укладеної угоди, то дана війна стане однією з найкоротших, а припинення вогню - найшвидше досягнутим зі всіх відомих". При цьому, на думку дипломата, в даний час світова спільнота не добилися ще подібного положення.

Міністр виразив надію, що "вже завтра ООН ухвалить відповідну резолюцію, яка дозволить щонайшвидше направити в район конфлікту міжнародні сили по підтримці миру". "Ми прикладаємо величезні зусилля в даному напрямку, проте з упевненістю сказати про результати в даний час ще не можна", - визнав міністр.

Кушнер не зміг вказати дат можливого розгортання міжнародних миротворчих сил. "При найбільш швидкому варіанті це може відбутися через декілька тижнів. На даний момент необхідно, щоб на місцевість прибули спостерігачі ОБСЄ і ЄС - це єдиний спосіб уникнути провокацій і добитися виведення російських сил", - відзначив Кушнер.

Нагадаємо, глава французького МЗСу Бернар Кушнер став одним з головних посередників у врегулюванні конфлікту між Москвою і Тбілісі. При его безпосередній участі сторонами було прийнято шість принципів майбутнього рішення.

16 серпня президент РФ Дмитро Медведєв підписав план врегулювання грузино-осетинського конфлікту, що складається з узгоджених раніше шести принципів, повідомляє Newsru.com

Зараз ви читаєте новину «Франція: "У Південну Осетію потрібно терміново ввести міжнародні сили"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути