Ексклюзиви
пʼятниця, 25 квітня 2008 07:48

Франція навчить арабів воювати за допомогою систем тактичного інтернету

Французька компанія Thales підписала контракт з військами зв`язку Об`єднаних Арабських Еміратів на розробку і постачання мобільної системи тактичного інтернету ZAGIL, яка забезпечить можливість обміну даними через закриті канали на театрі військових дій. Про це повідомляє Defense-aerospace. Дані про вартість контракту і терміни постачання устаткування не наводяться.

Тактичний інтернет для збройних сил ОАЕ планується створити на основі розробленої раніше компанією Thales системи Diane, яка відповідає вимогам військових користувачів щодо мобільності, кодування зв`язку, стійкості до зовнішніх дій і пропускної спроможності.

Основним компонентом системи Diane є ультракороткохвильові радіостанції TRC 4000, що забезпечують передачу даних у межах прямої видимості із швидкістю 34 мегабіти за секунду. Радіостанції цього типу вже замовили Франція, Велика Британія і Швейцарія.

Широкосмуговий бездротовий доступ до тактичної мережі інтернет буде реалізований також за допомогою новітньої розробки WIMAX, яка дозволить вести обмін звуковою і візуальною інформацією на дальності до 30 кілометрів поза прямою видимістю.

Вузли зв`язку системи ZAGIL відповідатимуть вимогам щодо оперативності розгортання в бойових умовах. Їх сумісність з мобільними компонентами системи буде забезпечена за рахунок застосування автоматизованих мережевих радіостанцій типу ультрависокочастотної Fastnet і високочастотної Skyfast, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Франція навчить арабів воювати за допомогою систем тактичного інтернету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути