понеділок, 26 листопада 2007 13:29

Франція чекає від Росії пояснень щодо розгону мітингів опозиції

Міністр закордонних справ Франції Бернар Кушнер заявив, що розгін демонстрацій у Росії минулої суботи, під час яких були затримані супротивники чинної влади, зокрема лідер Об"єднаного громадянського фронту Гарі Каспаров, "заслуговує пояснень". "Мене вражає це насилля. Чемпіон світу з шахів (Каспаров) не загрожує безпеці Росії, а виборче майбутнє Путіна видається безхмарним", – сказав Кушнер у ефірі радіостанції RTL.

"Все це заслуговує пояснень, це дуже шкідливо і не йде на користь іміджу Росії", – зазначив міністр, відмовившись кваліфікувати правлячий у Росії режим як диктатуру.

"У країні проводяться вибори, опозиційні партії знаходяться у скрутному становищі, це правда, але не варто забувати, звідки з"явилася Росія", – сказав Кушнер.

Він нагадав, що "20 років тому Росія перебувала в умовах справжньої диктатури, слабкої економіки, а люди були вкрай нещасними". За його словами, "неможливо повністю поміняти звички людей і режим всього лише за одне покоління".

"Росія хоче зайняти своє місце, важливе місце в сучасній історії. Для цього треба, щоб вона розвивалася і не здавалася загрозливою", – відзначив міністр.

Він назвав сучасну російську владу "солідною".

Як повідомила раніше керівник прес-служби Мосміськсуду Ганна Усачева, мировий суд заарештував на п"ять діб Каспарова, затриманого в Москві в ході "Маршу незгодних".

Усачева уточнила, що Каспаров визнаний винним у порушенні порядку організації та проведення мітингів або пікетів і в непокорі законному розпорядженню співробітників міліції.

Вона пояснила, що організаторам "Маршу незгодних" було дозволено провести мітинг, а вони організували несанкціоновану ходу, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Франція чекає від Росії пояснень щодо розгону мітингів опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути