Ексклюзиви
вівторок, 17 липня 2007 11:16

Фосфорну пожежу на Львівщині досі не ліквідували

 
Пожежу, що виникла внаслідок загоряння цистерн із жовтим фосфором, остаточно не ліквідовано, оскільки місцями виникають нові загорання, а піни на їх гасіння не вистачає.

Про це повідомив голова Бузької районної держадміністрації (РДА) Микола Білінський. За його словами, пожежа вже не така інтенсивна і потужна. За його словами, за останніми даними, вже близько 200 сімей евакуйовані, але люди неохоче залишають домівки, оскільки на їхніх подвір`ях залишається худоба та свійські тварини й птахи. Він додав, що на місці події працює близько 40 спецмашин, але, за отриманою ним інформацією, у пожежників не вистачає піни на гасіння.

У Львівській області у Бузькому районі на перегоні Красне-Ожидів вчора ввечері перекинулися 15 цистерн із жовтим фосфором, що слідували із Казахстану до Польщі.

Через виток фосфору загорілися 6 цистерн. Під час гасіння пожежі утворилася хмара з продуктів горіння (зона ураження близько 90 кв. км). До зони ураження потрапило 14 населених пунктів Бузького району та окремі території Радехівського та Бродівського районів області, пише РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Фосфорну пожежу на Львівщині досі не ліквідували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути