Ексклюзиви
Субота, 31 жовтня 2020 00:10

"Форель пів року маринують у бочці" - українка здивувала норвезькими стравами
5

Тетяна Зелінська з міста Фердрікстад розповідає про особливості життя в Норвегії. Вона зізнається, що насправді місцева кухня проста і смачна, але є страви, які не завжди можуть їсти навіть місцеві жителі.

Автор: norway_by_tatiana
  Тетяна з чоловіком. Вона мешкає у Норвегії 8 років
Тетяна з чоловіком. Вона мешкає у Норвегії 8 років

Лютефіск відноситься до традиційних різдвяних страв. Це біла риба, здебільшого тріска, яка довго ферментується у лужному розчині. На вигляд риба наче біле розслоєне рибне желе, посипане смаженим беконом і з гороховим пюре. Цю страву я куштувала. Але без бекону і пюре я б таке не їла. Більше відчутний смак цибулі ніж риби.

Автор: norway_by_tatiana
  Лютефікс. Біла риба з цибулею і горохом
Лютефікс. Біла риба з цибулею і горохом

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка порахувала, скільки обходиться життя у Польщі

Ракфіск особливий вид закваски форелі в Норвегії. При цьому риба має нестерпний запах і пікантний ніжний смак.

Поява страви пов'язана з епохою вікінгів. У мерзлій землі вони викопували яму, куди засипали сіль і складали рибу. Усе це дозволяло її довше зберігати.

Сьогодні ж рибу чистять, закладають в діжки посипають сіллю та цукром, потім виносять до приміщення з температурою 5С й витримують під пресом у соляному розчині протягом двох-шести місяців. Завдяки низькій температурі ракфіск кваситься й отримує неперевершений аромат. Не знаю як за смаком, але думаю запах мене б швидко відвадив від думки, щоб спробувати.

Автор: norway_by_tatiana
  Ракфіск. Особливо замаринована форель, яка дуже смердить
Ракфіск. Особливо замаринована форель, яка дуже смердить

Смалахуве - бараняча голова , яка проходить усі можливі стадії приготування: її солять, закопчують, в'ялять, потім варять близько трьох годин. Їдять все: вуха, очні яблука та мязи, ніс, щоки. Особливим делікатесом є язик.

Автор: norway_by_tatiana
  Смалахуве -  бараняча голова
Смалахуве - бараняча голова

В останні кілька років, іноземці їдуть до Китаю, щоб заробити. Про це розповідає Поліна, яка мешкає в місті Дапен у Китаї. Тут готові платити приїжджим в кілька разів більше, отримуючи досвід і знання у відповідь. Це дуже вигідно для іноземців так і для китайців.

Зараз ви читаєте новину «"Форель пів року маринують у бочці" - українка здивувала норвезькими стравами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 54092
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути