понеділок, 29 травня 2017 10:01

Фонд Янковського і Держкіно України на 70-му Каннському кінофестивалі провели бізнес-ланч Meet Ukrainian Producers!

21 травня 2017 року Фонд Ігоря Янковського, ГО "Ініціатива заради майбутнього" і Monegasque Association Helping Hand разом з Держкіно України вже другий рік поспіль на Каннському кінофестивалі провели бізнес-ланч для професіоналів кіноіндустрії Meet Ukrainian Producers! Подія викликала великий інтерес у іноземних продюсерів, зібравши в панорамному залі ресторану Le 360 в готелі RadisSon Blu Cannes понад 80 представників вітчизняної та міжнародної кіноіндустрії.

З вітальним словом до присутніх звернулися посол України у Франції Олег Шамшур, голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко та засновник благодійного Фонду "Ініціатива заради майбутнього" Ігор Янковський.

  Ігор Янковський, Пилип Іллєнко та посол України у Франції Олег Шамшур
Ігор Янковський, Пилип Іллєнко та посол України у Франції Олег Шамшур

Представляючи сучасний розвиток українського кінематографа і зміни в законодавстві, глава Держкіно України Пилип Іллєнко зазначив, що держава приділяє все більше уваги розвитку кіноіндустрії і в цьому році значно зросла фінансова підтримка вітчизняних кінопроектів з бюджету. Завдяки цьому кіно в Україні перебуває на підйомі: на сьогодні за рахунок державного фінансування реалізується більше 90 вітчизняних кінопроектів.

"Коли п'ять років тому Фонд, який я заснував, почав підтримувати вітчизняний кінематограф - просувати його за кордоном: ми були майже єдині, кого це цікавило. Тоді мало хто міг припустити, що через кілька років це розів'ється в потужну індустрію. І мене дуже тішить, що сьогодні ми бачимо стрімкий розвиток вітчизняного кінематографа. Значно зросла кількість спонсорів які охоче підтримують наші ініціативи. Вперше в Каннах вдалося об'єднати стільки вітчизняних компаній, організувати дійсно об'єднаний український стенд і провести івенти, які гідно представляють наш кінематограф на світовому ринку", - підкреслив Ігор Янковський.

Під час бізнес-ланчу увазі іноземних продюсерів було представлено вісім українських повнометражних картин які знаходяться на різній стадії виробництва і які шукають іноземних партнерів: "Бобот", "Ворошиловград", "Егрегор", "Сторожова застава", "Quester & Max", "Толока", документальна стрічка "Панорама "і художній фільм "Tera".

  Володимир Яценко представляє фільм "Ворошиловград"
Володимир Яценко представляє фільм "Ворошиловград"

Останні два проекти представили молоді українські режисери Юрій Шилов та Никон Романченко, які разом з ще чотирма своїми колегами з Об'єднання "Сучасне українське кіно" (СУК) приїхали до Канн за підтримки Фонду Янковського. Як і торік, нове покоління вітчизняних кінематографістів візьме участь в роботі ринкової секції Short Film Corner і продемонструє свої фільми на Каннському кіноринку Marshe du Film. Вони представлять такі короткометражні фільми: "Згущене молоко" (режисер Катерина Горностай), "Інтервал" (режисер Никон Романченко), "Гвоздь" (режисер Філіп Сотниченко), "Кров" (режисер Валерія Сочивець), "Панорама" (режисер Юрій Шилов), "Марія" (Новруз Хікмет).

Іноземні продюсери зазначили, що цього року значно зріс рівень підготовки українських проектів для копродукції. Деякі вже під час бізнес-ланчу запропонували українським колегам провести переговори про співпрацю. І всі присутні відзначили високий рівень організації заходу та необхідності таких зустрічей.

  Ігор Янковський з дружиною Світланою Сухіною
Ігор Янковський з дружиною Світланою Сухіною

Варто зазначити, що в рамках 70-го Каннського кінофестивалю, який проходить з 17 по 28 травня, Україна представлена національним павільйоном на кіноринку Marche du Film зі слоганом Ukraine Is Your Destination. Організаторами цьогорічного павільйону виступили Державне агентство України з питань кіно, КМФК "Молодість", Українська кіноасоціація, Асоціація кіноіндустрії України, Асоціація продюсерів України, компанія Solar Media Entertainment і Всеукраїнський благодійний фонд Ігоря Янковського "Ініціатива заради майбутнього".

  Українські продюсери та представники Фонду Янковського
Українські продюсери та представники Фонду Янковського
Зараз ви читаєте новину «Фонд Янковського і Держкіно України на 70-му Каннському кінофестивалі провели бізнес-ланч Meet Ukrainian Producers!». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути