Ексклюзиви
четвер, 08 липня 2010 13:34

Фірташ газифікував своє рідне село (ФОТО)

На Тернопільщині газифікували 890-тий населений пункт – село Синьків Заліщицького району. Тут народився власник "Росукренерго" Дмитро Фірташ.

Для газифікації прокладено 6,5 км газопроводу високого тиску.

Як розповіла Gazeta.ua голова сільської ради Синькова Галина Підгірна, інвестором газифікації виступив саме Дмитро Фірташ.

"Нам уже понад шість років обіцяли провести газ. Куди тільки не зверталися – і в район, і в область. Люди палили дровами, вугіллям. І якби не Дмитро Васильович Фірташ – нічого би не було. Скільки грошей він виділив, ми не знаємо", - скала вона.

На запалення газового факелу прибули не тільки керівник ВАТ "Тернопільгаз" Олег Караванський, представники з району і області, а й заступник міністра палива та енергетики України Ігор Кирюшин.

Сам Фірташ на урочистість не встиг.

"Він приїхав, як дійство уже закінчилося. Тут його мама живе. То від усієї громади я ходила йому дякувати. Бо ще й 17 нових комп"ютерів у школу передав, а ще мультимедійну дошку, ксерокс", - повідомила Підгірна.

Раніше власник "РосУкрЕнерго" уже допомагав своєму селу – дав кошти на перекриття школи, допомагав оргтехнікою, дарував спортивний інвентар у дитячий садок, давав гроші на церкву. Перші комп"ютери у Синьківській школі з"явилися ще 10 років тому.

Дмитро Фірташ на газифікацію свого села виділив 2,7 мільйона гривень. Таку суму озвучив заступник міністра палива та енергетики України Ігор Кирюшин.

"Крім того, з державного бюджету у 2006-7 роках на саме підведення газопроводу "Дзвиняч-Дунів"було виділено 450 тисяч гривень", - сказав у коментарі Gazeta.ua голова Заліщицької районної ради Володимир Чухрій. – "Газ тепер ще треба доводити до кожного споживача. Адже він з"явився лише у першій домівці. Людям дорого виходить – 1,5-2 тисячі гривень з хати. Але Фірташ пообіцяв спонсорувати гроші і на це. Так що до морозів село має бути повністю газифіковане".

Як повідомили у прес-службі Тернопільської облдержадміністрації, у перспективі новий газопровід забезпечить подачу газу у села Виноградне, Зозулинці, Вигода та Колодрібка.

У Заліщицькому районі залишилося ще 10 сіл без газу.

Зараз ви читаєте новину «Фірташ газифікував своє рідне село (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути