Ексклюзиви
понеділок, 27 жовтня 2008 14:09

Фінансова криза добралася до українських заправок

Фінансова криза добралася до українських заправок

Нафтотрейдери зазнають серйозних труднощів через затримку платежів. В результаті на деяких АЗС зникає пальне.

11 жовтня своєю ухвалою Нацбанк заборонив передоплату за валютними контрактами.

Першою жертвою постраждала компанія "НК Альфа-Нафта". Зрив поставок призвів до дефіциту бензину А-95 на заправних станціях ANP, яка належать їй, ще з початку минулого тижня. Тому на АЗС відпускають паливо тільки за безготівковим розрахунком.

У п"ятницю ситуація на заправках ANP почала налагоджуватися.

"На 9 з 16 київських заправних станцій бензин А-95 поступив", - запевнили на гарячій лінії компанії "НК Альфа-Нафта". - До понеділка резерви палива будуть накопичені і бензин поступить у вільний продаж".

У компанії "Континіум-Галичина" (мережа АЗС WOG) теж заявили про труднощі з оплатою пального для поставок на український ринок. Якщо ситуація не зміниться на краще, ці труднощі рано чи пізно відобразяться на роздрібному ринку.

"У нас 40 нафтобаз по всій Україні об"ємом більше 150 тисяч кубічних метрів, такий запас пального поки дозволяє нам здійснювати безперебійні поставки на все наші АЗС", - говорить директор з маркетингу ТОВ "Континіум-Галичина" Віктор Леуш.

Затримки з платежами констатують і в "Укртатнафті". Керівник прес-служби компанії Сергій Біленький повідомив, що клієнти компанії затримують оплату за підписаними договорами.

"Наші партнери по декілька днів не можуть розплатитися по укладених контрактах, - розказує прес-секретар. - У них не вистачає коштів".

У Міністерстві палива і енергетики підтверджують, що в умовах кризи нафтотрейдери зараз стикаються з певними труднощами. Головною проблемою називають курс долара, який росте.

"Сьогодні на хвилі курсу долара нафтові компанії втрачають біля 40 копійок на літрі бензину. Не дивлячись на це, компанії обіцяли знизити ціни на 5-10 копійок в найближчі дні", - розказує прес-секретар Міністерства палива і енергетики Фент Ді, повідомляє ТСН

Зараз ви читаєте новину «Фінансова криза добралася до українських заправок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути