Ексклюзиви
понеділок, 25 квітня 2011 11:34

Філарет вважає неминучим створення Єдиної помісної православної церкви

Філарет вважає неминучим створення Єдиної помісної православної церкви

Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет переконаний, що об'єднання всіх Українських православних церков в українську незалежну Єдину помісну православну церкву - неминуче, але для цього, перш за все, треба припинити міжконфесійну ворожнечу і жити як брати з братами.

"Ми прагнемо створити в Україні одну православну церкву. Я впевнений, що така церква в Україні буде. Рано чи пізно ми об'єднаємося, і будемо разом прославляти воскреслого Христа, але будемо прославляти його в незалежній церкві, у помісній, а не в Російській церкві.

Бо багато хто, хто думає, що об'єднання буде неминуче, але під омофором Московського патріархату, а ми стверджуємо, що такого об'єднання не буде. Буде об'єднання під Єдиною помісною православною церквою", - заявив Патріарх УПЦ КП в інтерв'ю" 5 каналу" в неділю.

Нагадаємо, раніше патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет розповів про плани з ліквідації КПК КП. Поки що є небагато випадків переходу священиків Київського патріархату до Московського, але бесіди проводяться.

Згодом, секретар глави УПЦ Московського патріархату митрополита Володимира Олександр Драбинко заявив, що рано чи пізно Українська православна церква Київського патріархату зникне.

Глава прес-служби УПЦ МП Василь Анісімов пізніше заявив, що патріарх Філарет "горітиме в пеклі".

Зараз ви читаєте новину «Філарет вважає неминучим створення Єдиної помісної православної церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути