Ексклюзиви
понеділок, 18 квітня 2011 16:21

У Філарета кажуть, що монахині з УПЦ МП приходили до них битися

У Філарета кажуть, що монахині з УПЦ МП приходили до них битися

Вчора вранці, у Вербну неділю, 17 квітня після раннього святкового богослужіння під стінами Свято-Михайлівського кафедрального собору м.Житомира Української Православної Церкви Київського Патріархату "десант" в складі 5 монахинь і 2 юнаків із УПЦ МП проводив агітацію із різними негативними випадами та закликами, роздавали листівки із всякими наклепами на УПЦ КП. Цим самим провокуючи ворожнечу, сварки, непорозуміння і що найнедостойніше – фізичні сутички між православними біля храму Божого!!

Настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору УПЦ КП Митрофорний протоієрей о.Богдан Бойко прокоментував цю атаку так: "Пересічна віруюча людина, мирянин, не зважиться на таке духовне безчинство, про що ж говорити, якщо це робили монахині, які в цей великий святковий день повинні найбільше молитися за прихожан та всю православну спільноту: просити для неї миру, злагоди, возз'єднання і любові. Не вкладається в голову, що так благословив діяти, як казали монахині, митрополит УПЦ МП Віссаріон. Нехай Господь Бог буде їм суддею".

Нагадаємо, раніше патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет розповів про плани з ліквідації КПК КП. Поки що є небагато випадків переходу священиків Київського патріархату до Московського, але бесіди проводяться.

Згодом, секретар глави УПЦ Московського патріархату митрополита Володимира Олександр Драбинко заявив, що рано чи пізно Українська православна церква Київського патріархату зникне.

Глава прес-служби УПЦ МП Василь Анісімов пізніше заявив, що патріарх Філарет "горітиме в пеклі".

Зараз ви читаєте новину «У Філарета кажуть, що монахині з УПЦ МП приходили до них битися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути