Ексклюзиви
середа, 16 січня 2008 19:24

Фідель Кастро визнав, що не може виступати на публіці за станом здоров"я

Фідель Кастро поки не має в своєму розпорядженні необхідної фізичної форми, щоб виступати перед публікою. У цьому признався сам кубинський лідер в черговій статті в місцевій пресі.

"Я поки не маю в своєму розпорядженні необхідних фізичних можливостей, щоб особисто виступати перед жителями муніципії, де мене висунули кандидатом на майбутні вибори до парламенту", - відзначає Кастро в статті. Він запевняє, що займається в даний момент тим, чим може: пише.

Нагадаємо, в кінці минулого року Кастро висунутий кандидатом в депутати від однієї з муніципій східного міста Сантьяго-де-Куба. Вибори в Національну асамблею народної влади відбудуться 20 січня.

Участь кубинського лідера у виборчому процесі відкриває йому потенційну можливість знову зайняти пост голови Держради - найвищого органу виконавчої влади, члени якого призначаються на Кубі зі складу депутатів парламенту.

Кастро виступив також із зверненням до "молодих кубинців-революціонерів". Він радить добиватися "максимальної вимогливості і дисципліни", а також "уникати владних амбіцій, самолюбності і самовдоволення".

Кубинський лідер вже більше 17 місяців не з"являється на публіці, а з березня 2007 року почав публікуватися в місцевій пресі, написавши з тих пір більше 60 статей. У жодній з них він не повідомив про свої плани по поверненню до керівництва країною, проте в кінці минулого року згадав в письмовому посланні, що не збирається все життя "триматися за владу і тим більше закривати дорогу молодшим діячам", передає ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Фідель Кастро визнав, що не може виступати на публіці за станом здоров"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути