Ексклюзиви
понеділок, 23 березня 2020 17:04

Ferrexpo виділить $2,5 млн для боротьби з коронавірусом

Ferrexpo виділить $2,5 млн для боротьби з коронавірусом
Ferrexpo виділяє фінансову допомогу, яка буде спрямована на забезпечення лікарень і медичних працівників

Підприємства Групи Ferrexpo (Полтавський, Єристівський і Белановский ГЗК) виділять $2,5 млн на допомогу медичним закладам для боротьби з пандемією COVID-19 на території Полтавської області та в рамках національних програм по всій Україні.

Це рішення було прийнято Радою директорів Групи і підтримано основними акціонерами в інтересах трудових колективів та територіальних громад.

Насамперед кошти спрямують на придбання апаратів штучної вентиляції легенів, тест-систем для визначення коронавірусу та іншого необхідного обладнання. Розподіл допомоги буде здійснюватися відповідно до нагальних потреб медустанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ferrexpo за 9 місяців інвестувала в українські активи понад 4,5 млрд грн

"Пандемія COVID-19 - це ворог, перемогти якого можемо тільки спільними зусиллями. Українські медики знаходяться на передовій цієї боротьби заради порятунку життів людей, і наше завдання - полегшити їх роботу. Ferrexpo виділяє фінансову допомогу, яка буде спрямована на забезпечення лікарень і медичних працівників міст Горішні Плавні, Кременчук і Полтава необхідною технікою і засобами для лікування та запобігання поширенню коронавірусу у співпраці з Міністерством охорони здоров'я України та Департаментом охорони здоров'я Полтавської облдержадміністрації та адміністраціями інших областей", - відзначили в компанії.

Ferrexpo - швейцарська залізорудна компанія з активами в Україні. Основною її діяльністю є виробництво та експорт високоякісних залізорудних окатишів, які використовуються у виробництві сталі. Група Ferrexpo є найбільшим виробником і експортером окатишів серед країн колишнього СРСР. Поточні виробничі активи - Полтавський і Єристівський ГЗК. 2019 року компанія виробила 10,5 млн т залізорудних окатишів. Основними споживачами продукції є сталеливарні підприємства з Австрії, Німеччини, Японії, Південної Кореї, Тайваню, Китаю, Словаччини, Чехії, Туреччини, В'єтнаму, а також США. Акції Ferrexpo котируються на основному майданчику Лондонської фондової біржі під тікером FXPO.

На 22 березня в Україні є 73 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, із них 3 летальні, 1 пацієнт одужав, повідомляє МОЗ. За добу виявлені 26 нових хворих. Недугу виявили у Чернівецькій області - 25 випадків, Житомирській - 2 випадки, у Київській та Івано-Франківській областях - по 5 випадків, Донецькій - 1, на Дніпропетровщині - 2, у Львівській областІ - 2 випадки, Тернопільській та Черкаській - по 1. У Києві - 29.

У світі інфікованих на коронавірус налічується 329 924 людини, одужали понад 95 тис. Число жертв сягло 14 512 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Ferrexpo виділить $2,5 млн для боротьби з коронавірусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути