середа, 18 грудня 2019 12:56

Ferrexpo за 9 місяців інвестувала в українські активи понад 4,5 млрд грн

Ferrexpo за 9 місяців інвестувала в українські активи понад 4,5 млрд грн
Кошти ЄГЗКа і БГЗКа були вкладені в переробку, розвиток залізничних шляхів і об'єктів, в проекти з капітального будівництва кар'єра та інфраструктури, геологічні та інші роботи

Група Ferrexpo за результатами дев'яти місяців 2019 року вклала понад 4,5 млрд грн (більше як $172,2 млн) у розвиток Полтавського, Єристівського та Біланівського ГЗК, які входять до Групи, що перевершило аналогічний показник 2018 року.

Згідно із затвердженою Радою Директорів інвестпрограми, Група Ferrexpo за січень-вересень поточного року інвестувала в підтримку родовищ і розвиток Полтавського ГЗК (ПГЗК, Ferrexpo Poltava Mining, FPM, що входить в групу Ferrexpo) понад 3 млрд грн (більше як $115 млн), у розвиток Єристівського і Біланівського ГЗК (ЄГЗК, Ferrexpo Yeristovo Mining, FYM і БГЗК, Ferrexpo Belanovo Mining, FBM, що входять у групу Ferrexpo) - понад 1,48 млрд грн (більше як $57,2 млн).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ferrexpo інвестує в сонячну електростанцію

Основними капітальними інвестиціями ПГЗК стали витрати на підтримку діючого виробництва в сумі понад 580 млн грн (понад $22,0 млн) і великих стратегічних проектів на суму понад 1, 79 млрд грн (понад $68 млн); компоненти на суму понад 659,3 млн грн (більше як $25 млн), а також витрати на розвиток північних родовищ.

Кошти ЄГЗКа і БГЗКа були вкладені в переробку, розвиток залізничних шляхів і об'єктів, в проекти з капітального будівництва кар'єра та інфраструктури, геологічні та інші роботи.

У 2019 році Група Ferrexpo продовжує виконувати план з інвестицій відповідно до затвердженої Радою Директорів інвестпрограми. В її рамках Група співпрацює з лідируючими у своїх галузях компаніями: Atlas Copco/Epiroc (Швеція) – бурові станки, Metso (Фінляндія, США) – подрібнювальне обладнання, Zeppelin (США) – гірська техніка, Wenco (США) – ПЗ для гірської техніки, Komatsu (Японія) і Caterpillar (США) – великовантажні авто, Liebherr (Німеччина) – кранове та подрібнювальне обладнання, ABB (Швеція) – електрообладнання та обладнання контрольно-вимірювальних приладів) та ін. компаніями. ЄГЗК і БГЗК також спрямували інвестиції на придбання 400 залізничних напіввагонів у Крюківського вагонобудівельного завода.

Ferrexpo - швейцарська залізорудна компанія з активами в Україні. Основною діяльністю компанії є виробництво і експорт високоякісних залізорудних котунів, використовуваних у виробництві сталі. Група Ferrexpo є найбільшим виробником і експортером котунів серед країн колишнього СРСР. Поточні виробничі активи - Полтавський і Єристівський ГЗК. Ferrеxpo plc володіє 100% акцій Ferrexpo AG, якій, у свою чергу, належить 100% акцій Полтавського ГЗК і 100% акцій Єристівського ГЗК. У 2018 р. Компанія виробила 10,6 млн т залізорудних котунів. Основними споживачами продукції є сталеливарні підприємства з Австрії, Німеччини, Японії, Південної Кореї, Тайваню, Китаю, Словаччини, Чехії, Туреччини, В'єтнама, а також США. Акції Ferrexpo котируються на основному майданчику Лондонської фондової біржі під тікером FXPO.

Зараз ви читаєте новину «Ferrexpo за 9 місяців інвестувала в українські активи понад 4,5 млрд грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути