середа, 16 жовтня 2019 12:13

Ferrexpo інвестує в сонячну електростанцію

Ferrexpo інвестує в сонячну електростанцію
Компанія Ferrexpo взяла на себе все фінансування проекту по установці сонячних батарей

Компанія Ferrexpo інвестує в проект по установці сонячних батарей і отримання сонячної енергії. Потужність комплексу становить 5 МВт.

Компанія взяла на себе все фінансування проекту, без використання державних програм компенсацій, субсидій, дотацій і "зеленого тарифу".

Ferrexpo свідомо відмовляється від використання дотацій, слідуючи в цьому питанні кращі світові практики. У США, ЄС, Австралії, Японії та Китаї відновлювальна енергія виробляється в конкурентних умовах з іншими джерелами енергії. Вироблені обсяги будуть використовуватися як для власних потреб підприємств, так і для поставок третім особам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ferrexpo за півроку сплатила понад 1,52 млрд грн податків і зборів

Сонячні панелі будуть встановлені на відвалах кар'єрів, щоб знайти раціональне застосування цих площ.

"Реалізація проекту дасть можливість забезпечити електроенергією частину виробничого процесу, створити робочі місця, зменшити викиди СО2, тим самим роблячи наше виробництво ще більш чистим, зеленим і піклуючим про навколишнє середовище. Більш того, собівартість такої електроенергії вже сьогодні значно нижче, ніж та, яку Ferrexpo купує на енергоринку", - відзначили в компанії. Після реалізації пілотного проекту Ferrexpo планує перейти до повномасштабної заміни закупівлі електроенергії з енергоринку на виробництво відновлюваної енергії сонця.

Ferrexpo - швейцарська залізорудна компанія з активами в Україні. Основною діяльністю компанії є виробництво і експорт високоякісних залізорудних окатишів, які використовуються у виробництві сталі. Група Ferrexpo є найбільшим виробником і експортером окатишів серед країн колишнього СРСР. Поточні виробничі активи - Полтавський і Єристовський ГЗК. Ferrеxpo plc володіє 100% акцій Ferrexpo AG, якій, у свою чергу, належить 99,11% акцій Полтавського ГЗК і 100% акцій Єристовського ГЗК. У 2018 році компанія виробила 10,6 млн т залізорудних окатишів. Основними споживачами продукції є сталеливарні підприємства з Австрії, Німеччини, Японії, Південної Кореї, Тайваню, Китаю, Словаччини, Чехії, Туреччини, В'єтнаму, а також США. Акції Ferrexpo котируються на основному майданчику Лондонської фондової біржі під тікером FXPO.

Зараз ви читаєте новину «Ferrexpo інвестує в сонячну електростанцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути