вівторок, 10 листопада 2009 11:46

Феміністки в марлевих трусах розважали киян (ФОТО)

В понеділок, 9 листопада, о 14:00 на Майдані Незалежності, біля пам"ятника Архангелу Михаїлу, жіночий рух FEMEN провів антистрес акцію Демарлезація, направлену на підтримку веселого настрою і бадьорості духу у киян під час епідемії грипу.

У жіночому русі FEMEN заявили, що обурені нагнітанням паніки серед населення України урядом з метою маніпуляції найгострішими соціальними темами в боротьбі за президентське крісло. У зв"язку з цим киянки провели акцію протесту.

Активістки FEMEN виступили в загадковому образі дівчат в плащах. Дівчата демонстрували свою красу громадянам, особливо схильним до стресу.

Позитивна шокотерапія проводилася активістками FEMEN більш ніж відповідно до рекомендацій Мінохоронздоров"я України: марлеві пов"язки захищали не тільки обличчя, але й інші частини тіла дівчат.

"Спекуляція епідемією, секс-скандали - ми з жахом думаємо, що чекає на нас далі. Зараз дуже важливо не втрачати самовладання, здорового розуму і не піддаватися паніці. Позитивні емоції - це найкращі ліки", - заявила Ганна Гуцол, лідер жіночого руху FEMEN.

Нагадаємо, що в жовтні організація FEMEN провела під стінами Верховної Ради акцію Депутатські дівчатка в рамках національної кампанії боротьби з секс-туризмом і проституцією "Україна - не бордель".

Учасниці акції вимагали у депутатів негайного ухвалення закону про криміналізацію клієнта N5223 від 14 жовтня 2009 року.

В рамках акції, активістки FEMEN організували вулицю червоних ліхтарів біля Верховної Ради. Вони не тільки протестували, а й загравали з депутатами, пропонуючи їм хабар у вигляді поцілунку за їхній голос на користь ухвалення закону про криміналізацію клієнта.


Довідка:

Жіночий рух FEMEN - всеукраїнська громадська організація, заснована в 2008 році групою однодумців на чолі з Ганною Гуцол.

Організацією FEMEN був розроблений унікальний формат цивільного самовираження, заснований на сміливості, креативності, епатажі та оперативності, який відкрив можливості впливу на громадську думку і лобіювання інтересів цільової групи. Реакція FEMEN на такі гострі теми як проблема секс-туризму в Україні, права студентів (зокрема, відключення гарячої води в гуртожитках влітку), підвищення цін на громадський транспорт в Києві і отримують великий резонанс у світової громадськості.

На сьогодні основний напрям роботи руху - програма національної боротьби з секс-туризмом "Україна - не бордель", в рамках якої було успішно проведено більше десяти вуличних акцій протесту, що викликали у відповідь хвилю як у вітчизняній, так і в зарубіжній пресі, а також досягнуті угоди про співпрацю з іноземними посольствами і Міністерством внутрішніх справ.

За матеріалами Корреспондент.net

Фото Reuters

Зараз ви читаєте новину «Феміністки в марлевих трусах розважали киян (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути