вівторок, 28 грудня 2010 13:53

Фаст-фуди продаватимуть посаранабургери і котлети з гусені

Фаст-фуди продаватимуть посаранабургери і котлети з гусені

У журналі New Scientist опублікована науково-популярна стаття, написана від імені людини, яка готується до різдвяної вечері у 2050 році. Оригінальна замітка заснована на результатах тривалих досліджень.

Видання зазначає, що населення планети стрімко зростає. Також підвищується попит на біопаливо. Частішають випадки нестачі питної води і їжі. На думку вчених, допомогти вийти з ситуації мають біоінженери.

За кілька років вони виведуть сорти сільськогосподарських культур, урожайність яких на 50% перевищуватиме нинішню. Вони будуть абсолютно несприйнятливі до шкідників і хвороб. Їх зерна і плоди будуть багаті на мінерали і вітаміни.

До 2020 року, як вважають дослідники, люди будуть вживати в їжу печеня з величезною домашньої птиці, яка буде удвічі більшою за сучасну. Також забезпечувати людей їжею будуть кенгурячі ферми.

У 2020-х роках, за розрахунками вчених, населення Землі перевищить 8 млрд, а ціни на продовольство зростуть втричі.

У 2030 році "Макдоналдс" почне продавати комах, які переробляють рослинний матеріал у їстівні для людини білки. У меню фаст-фуду з'являться посаранчабургери і котлети з м'яса гусені-мопане.

До 2040 року на планеті не залишиться жодної людини із зайвою вагою. Повністю зникне з раціону цукор. Його замінять солодкі екстракти генетично модифікованих рослин. Якість їжі визначатимуть синтетичні мікроорганізми. Бактерії світитимуться яскраво-блакитним в тих місцях, де продукт зіпсований. Найбільш здорова їжа міститиме мікроби, здатні виробляти корисні інгредієнти безпосередньо в людському організмі.

Також з меню зникне риба, яку замінять медузи, що в середині 2040-х років будуть розміром з кита.

М'ясо почнуть вирощувати в лабораторіях і в промислових кількостях. Можна буде купити упаковку порошкоподібного білка комах і потім приготувати з неї їжу.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Фаст-фуди продаватимуть посаранабургери і котлети з гусені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути