четвер, 11 листопада 2010 14:22

У Росії створюють "авто майбутнього" - Ё-мобіль (ФОТО)
7

Міські гібридні автомобілі, створення яких фінансує російський олігарх Михайло Прохоров, будуть випускатися під брендом "Ё".

Презентація марки ТОВ "Міський автомобіль" (який у Росії вже охрестили "народним"), відбулася у вівторок, 9 листопада, пише Взгляд.

В компанії зазначили, що хочуть, аби нову машину називали "Ё-мобіль". Вибір назви розробники пояснили тим, що літера "Ё" є унікальною і існує тільки в російській мові. Крім того, зазначили в "Онексімі", "Ё" є сьомою буквою в алфавіті, а це число завжди пов'язують з поняттями удачі і везіння.

Ім'я бренду в рекламних акціях обіграватиметься словами "молодіжний", "надійний".

Спочатку планувалося, що ім'я для автомобіля оберуть у результаті народного конкурсу, який був оголошений в липні. В його рамках будь-хто міг надіслати пропозицію зі своїм варіантом назви. Проте, за рішенням експертного журі, від цієї ідеї було вирішено відмовитися, оскільки жоден із запропонованих варіантів не відповідав "образу нового автомобіля".

Прототипи перших моделей "Ё" будуть представлені в грудні, тоді ж стануть відомі їхні ціни. Попередньо, базова вартість "народних автомобілів" коливатиметься в діапазоні 350-450 тисяч рублів.

Як повідомлялося раніше, першими автомобілями, які вийдуть під брендом "Ё", стануть сімейний хетчбек і компактний кросовер.

Гібриди будуть обладнані електродвигунами потужність 70 к.с., літій-іонними акумуляторами і 0,6-літровим мотором, який зможе працювати на природному газі і вироблятиме енергію для підзарядки батарей під час руху.

Передбачається, що без "дозаправки" такі машини зможуть проїхати 400 кілометрів. Їхня максимальна швидкість буде обмежена 120 кілометрами на годину.

ТОВ "Міський автомобіль" - спільне підприємство групи "Онексім" і ВАТ "Яровіт Моторс". Бізнесмен Михайло Прохоров, який є власником "Онексім", раніше пояснював, що має намір розвивати проект унікального гібридного автомобіля, екологічного, дешевого у виробництві і який буде коштувати менше десяти тисяч доларів.

Зараз ви читаєте новину «У Росії створюють "авто майбутнього" - Ё-мобіль (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути